"Radost Tunišana"
"Radost Tunišana"

Preokret Tunisa otvorio vrata četvrtfinala: Zambija vodila do 70. minuta, ali se ubrzo sve okrenulo... (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.01.15. | 19:00

Ipak, Tunišani ni ovoga puta nisu igrali na nivou iz kvalifikacija, ali uspeli da ostvare vrlo važnu pobedu - 1:2

Radost Tunišana

Zambija i Tunis su u drugo kolo Kupa afričkih nacija ušli sa po jednim bodom, ali je nakon njega Tunišani daleko bliži četvrtfinalu. Ekipa koja još kvalifikacija nema ni jedan poraz u zvaničnim takmičenjima do 70. minuta je bila u potpunom nokdaunu, ali je uspela da se izdigne i dođe do potpunog preokreta - 1:2 (0:0).

Izabrane vesti

Ipak, Tunišani ni ovoga puta nisu igrali na nivou iz kvalifikacija. Zambija je pre izjednačujućeg gola bila konkretniji rival, što je i rezultiralo vodećim golom Emanuela Majuke u 59. minutu, koji je iz drugog plana matirao nemoćnog Ajmena Matlutija.

Izabranici Žorža Lekensa su nakon primljenog gola krenuli na sve ili ništa. Belgijski strateg je uveo trojicu igrača sa znatno većim ofanzivnim karakteristikama i to kockanje se isplatilo.

Rezervista Muhamed ali Manser sjajo je izveo korner u 70. minutu, a loptu je na dugoj stativi sačekao Ahmeda Akaičija i doveo Tunišane do izjednačenja.

Tunis je nakon tog gola nekoliko minuta imao više od igre, ali je u finišu meča Zambija napravila ozbiljan pritisak preg golom rivala. Ipak, pokušaji izabranika Onura Janze bili su prilično jalovi, pa je ubrzo usledila kazna sa druge strane. Jusef Msakni je odlično pronašao kapitena Jasina Šikauija na ivici petarca, koji je odličnim trzajem glavom srušio sve nade Zambije u ovom meču.

GRUPA B:

Zambija - Tunis 1:2 (0:0)
/Majuka 59 - Akaiči 70, Šikaui 89/

20.00 Zelenortska Ostrva - DR Kongo

(FOTO: Action images)


tagovi

ZambijaTunisreprezentativni fudbalKup afričkih nacija 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara