"Slavlje naših reprezentativaca"
"Slavlje naših reprezentativaca"

Preokret u Milanovcu, pali Crnogorci! Srbija ide na Prvenstvo Evrope ako u utorak pobedi Francusku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.16. | 16:34

Naši omladinci savladali komšije 4:1 uz blistavu partiju Borka Duronjića

Slavlje naših reprezentativacaPrvi posao smo završili. Ostao je još jedan. Daleko teži. Omladinska reprezentacija Srbije zadržala je šanse da se plasira na Prvenstvo Evrope, pošto je u drugom kolu kvalifikacione Grupe 7 savladala Crnu Goru u Gornjem Milanovcu (4:1), ali da bi izvadila vizu za Nemačku biće joj potreban i trijumf nad selekcijom Francuske, koja je u Kragujevcu bila bolja od Danske (4:0).

Odlučujući meč između naših Orlića i Galskih petlića na programu je u utorak od 14.30 na stadionu Čika Dača. Na njemu, izabranicima selektora Branislava Nikolića „igra“ samo pobeda, jer na završni turnir ide samo pobednik grupe. Trenutni poredak na tabeli je sledeći:
1. Francuska 6 bodova (gol-razlika 5:0), 2. Srbija 4 boda (6:3), 3. Danska 1 bod (2:6), 4. Crna Gora 0 bodova (1:5).

Izabrane vesti

Luka Jović i Matija ŠarkićApsolutni junak pobede našeg tima je Borko Duronjić. Napadač OFK Beograda zamenio je u startnih 11 zbog kartona suspendovanog Ivana Šaponjića i sa dva gola i jednim iznuđenim jedanaestercom izrastao u centralnu figuru meča.

Tim SrbijeNe samo da se postarao da se ne oseti izostanak špica Benfike, nego je stavio selektora Nikolića na slatke muke koga da u utorak upari sa Lukom Jovićem, uspešnim realizatorom kaznenog udarca i sve vreme mučiteljem odbrane Crne Gore.

Lijanko VojnovićGosti su, doduše, bolje otvorili meč i preko nezgodnog Olivera Šarkića iskoristili nesigurnost u odbrani Srbije, kojoj je trebalo pola sata da se konsolidujue. Ipak, posle opravdano dosušenog jedanaesterca i vrlo brzo posle toga pogotka Duronjiće sve je išlo na vodenicu našeg tima, koji je posle isključenja Bojana Maguda lako proveo meč kraju, između ostalog i zbog činjenice da je rezervista Nikola Milenković na dodavanje Luke Špoljarića odmah iskorisito brojčanu prednost i omogućio nam psihički laganiju pripremu meča sa Francuzima.

Predsednik Nikolić u loži stadiona MetalcaA tu ćemo morati da zapnemo iz sve snage. Pogotovo što su Francuzi već posle 13 minuta vodili 2:0 protiv Danaca i na kraju slavili 4:0.

----------------------------------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE, GRUPA 7

SRBIJA - CRNA GORA 4:1 (2:1)
/Luka Jović 33 pen, Duronjić 37, 51, Milenković 54 - Šarkić 21/

Gornji Milanovac
Stadion FK Metalca
Gledalaca: 1.500
Sudija: Alper Ulusoj (Turska)
Žuti kartoni: Glavčić (Srbija), Magud, Marković, Camaj, Đukić (Crna Gora)
Crveni karton: Bojan Magud (Crna Gora) u 54. minutu.

Srbija: Milinković Savić - Mijailović (od 45+1 Milenković), Vojnović (od 70. Lutovac), Stojanović, Zlatković - Glavčić, Senić, Špoljarić (od 71. F. Jović), Zličić -  L. Jović, Duronjić.

Crna Gora: Šarkić - Rašo, Banović, Magud, Knežević - Marković, Boričić (od 68. Đedović) - Camaj (od 57. Krnić), Burzanović (od 55. Đukić), Petrović - Šarkić.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalomladinska reprezentacija SrbijeomladinciNikola MilenkovićLuka Jovićbranislav nikolićBorko Duronjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara