Prestiž i lov na prve bodove

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.06.18. | 13:08

Tunis i Panama igraju revijalan meč

Bilo je jasno i pre no što je Mundijal počeo: Engleska i Belgija idu dalje, Tunis i Panama ispadaju. Doduše, postojala je mogućnost da Englezi podbace, a Tunis iznenadi, ali Gordi Albion nije dozvolio iznenađenje, a Tunišanima, osakaćenim povredama, drastično su se smanjile šanse za osminu finala. U poslednjem kolu Grupe G Panama i Tunis igraju za prestiž i ništa više (četvrtak, 20.00).

Severnoafrički tim je u prvom kolu namučio Engleze, ali kao da je onaj gol Harija Kejna u finišu utakmice razorio i ono malo samopouzdanja Orlova Kartagine. Tunišani su se potpuno raspali protiv Belgije koja im je smestila pet komada i ugasila nadu o prolazu u osminu finala. Selektor Tunisa Nabil Malul suočio se sa odsustvom nekoliko važnih igrača, pre svega Jusefa Msaknija, popularnog Malog Mocarta, koji je ozbiljno povredio koleno. Da je on mogao da pomogne svojim kolegama, možda bi imali neke šanse. Pritom, Tunis nije imao kvalitetnu klasičnu devetku na ovom turniru, opet zbog povreda i otkaza nekoliko napadača, pa je to mesto popunjavao Vahbi Hazri.
"Napravili smo neshvatljive greške protiv jedne od najjačih reprezentacija na svetu za to smo kažnjeni. Izgubili smo sve šanse za prolazak u osminu finala, ali želimo sa pobedom da završimo takmičenje. Sve ćemo uraditi da tako i bude", poručio je Nabil Malul, selektor Tunisa.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
SVETSKO PRVENSTVO - SPECIJAL

I pre ovog prvenstva znalo se da će svaki gol biti premija za Panamu. To se najbolje videlo na meču sa Engleskom kada su navijači i igrači slavili pogodak kao da su prošli dalje. Jednostavno, debitanti su, nemaju velike zvezde, niti kvalitet i to je sasvim normalno. Da su bili u nekoj lakšoj grupi, možda bi mogli nečemu da se nadaju, ali ovde nisu imali šanse. Belgija im je dala tri, Engleska šest golova, tako da će protiv Tunisa probati bar da sačuvaju obraz.
"Srećni smo što smo se uopšte našli u Rusiji. Stalno to govorim, još otkad smo se plasirali na Mundijal i jako sam srećan što smo postigli prvi pogodak u istoriji na Svetskom prvenstvu. Sada nam preostaje da pokušamo da dođemo do prvih bodova protiv Tunisa", istakao je selektor Paname Ernan Gomez.

Pošto ni jednima ni drugima ovaj meč nije važan, treba očekivati otvoren fudbal bez mnogo kalkulisanja, samim tim i golove. Stoga su naši predlozi GG i 4-6.

PANAMA - TUNIS 20.00

Stadion: Mordovija Arena, Saransk
Kapacitet: 41.685
Sudija: Navaf Šukrala (Bahrein)

Panama (4-3-2-1): Peneda – Eskobar, R. Tores, Baloj, Davis – Godoj, Gomez, Avila – Barsenas, Rodrigez – B. Perez.
Tunis (4-3-3): Ben Mustafa – Nagez, Benaluan, Merija, Malul – Kaui, Škiri, Sasi – Hazri, Sliti, F. Ben Yusef.

GRUPA G

Četvrtak
20.00: (2,65) Engleska (3,10) Belgija (2,80)

20.00: (4,90) Panama (3,60) Tunis (1,75)

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Reprezentacija Panamereprezentacija Tunisasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara