Prvi presek glasova za Ol star: Dončić zaludeo planetu i dobio tri puta više glasova od Jokića za petorku

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.01.19. | 20:58

Samo Lebron dobio više glasova od Slovenca među visokim igračima na Zapadu

Svi su ludi za Lukom Dončićem. To je potvrdila i prva objava glasova za NBA Ol star utakmicu gde je slovenački košarkaš po broju glasova zauzeo četvrtu poziciju u Zapadnoj konferenciji, a drugu među „visokim igračima“, pa bi po ovim podacima igrao u petorci Zapada.

Dončić je dobio 679.839 glasa, a kako ga trener Dalasa Rick Karlajla nominalno u petorci stavlja na poziciju „četvorke“, onda je u glasanju Slovenac postavljen među visoke igrače. Jedini igrač u toj grupi koji ima više glasova od njega je Lebron Džejms koji je sa 1.083.363 glasa ujedno i igrač sa najviše glasova u celoj ligi. Posle Džejmsa i Dončića, na listi se nalaze tri MVP kandidata – Kevin Durant, Entoni Dejvis i Pol Džordž. Nikola Jokić je tek na sedmom mestu sa 235.272 glasova.

Izabrane vesti

Među bekovima na Zapadu najviše glasova ima Stef Kari, a sledi ga još jedno iznenađenje – Derik Rouz. „Ispod crte“ ua petorku su ostali Džejms HardenRasel Vestbruk, Klej Tompson, Demijen Lilard i drugi.

Što se Istoka tiče, i tu se dogodilo malo iznenađenje. Ili dva. Oba su u konkurenciji bekova gde je na vrhu Kajri Irving, a posle njega su Dvejn Vejd, koji igra svoju oproštajnu sezonu, kao i Kemba Voker koji ipak nije u petorci. Po ovim glasovima u petorci ne bi bili Ben Simons, Viktor Oladipo ili Kajl Lauri. Što se „visokih“ igrača tiče, najviše glasova je dobio Janis Adetokunbo, a odmah za njim je Kavaj Lenard. Slede ih Žoel Embid, Džimi Batler i Džejson Tejtum.

Inače, ovogodišnja Ol star utakmica igra se 17. februara u Šarlotu. Glasovi publike čine deo izbora za startnu petorku, ali ne i jedini – u izbor su uključeni i igrači te predstavnici medija.U petorci igraju dva beka i tri "visoka" igrača.Ostatak rostera tradicionalno popunjavaju treneri, a od prošle godine je ukinuta igra između Zapadne i Istočne konferencije iako iz obe konferencije dolazi isti broj igrača. Umesto po konferencijama ekipe biraju „kapiteni“ – igrači iz obe konferencije koji su dobili najveći broj glasova. Prošle godine su to bili Lebron Džejms i Stef Kari, a pobedila je Lebronova ekipa.

(FOTO: reuters)


tagovi

NBA Ol star utakmicaLuka DončićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara