""
""

Prvo brčkanje na Bahamima, pa najskuplji transfer u istoriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.17. | 10:25

Talentovani Holanđanin Nejtan Ake vraća se na mesto uspeha

Možda ste mislili da Bornmut i njihov šef stručnog štaba Edi Hau dremaju u ovom prelaznom roku, ali verujte da nije tako. Trešnjice će tokom naredne nedelje dovesti i prvo veliko letnje pojačanje, a to će biti jedno poznato lice za koje nameravaju da se dobro isprse. 

Izabrane vesti

Radi se o Nejtanu Akeu (22), mladom defanzivcu Čelsija koji je zimus naprasno vraćen sa pozajmice iz Bornmuta na Stamford Bridž iz do danas neobjašnjenih razloga. Da mu je Antonio Konte tokom proleća ukazao priliku da igra za Plavce pa da razumemo odluku, ovako momak je izgubio šest meseci sedeći na klupi šampiona Engleske.

Ipak, za Akea sledi spas. Mladi Holanđanin trenutno se brčka na Bahamima sa porodicom, a čim se vrati u Englesku produžiće na jug zemlje, na njemu dobro poznati Vitaliti stadion gde ga čekaju lekarski pregledi i potpisivanje ugovora. Bornmut se, prema navodima sa Ostrva, već dogovorio sa Plavcima oko obeštećenja, a za dolazak Nejtana Akea platiće oko 23.000.000 evra i time istovremeno zadati udarac Sautemptonu i Vest Hemu koji su takođe pokazali interesovanje za ovog fudbalera tokom leta.

Time bi Holanđanin ujedno postao i najskuplje pojačanje u istoriji Bornmuta, a trenutni rekord drži vezista Džordon Ibe koji je Liverpulu prošlog leta plaćen 18.000.000 evra.

Kupovina mladog defanzivca biće i lepa poruka navijačima da u Bornmutu dugoročno planiraju ostanak u Premijer ligi, a neće imati problem ni sa adaptacijom fudbalera koji dobro poznaje sredinu koja ga dočekuje raširenih ruku i u kojoj se već jednom sjajno afirmisao. 

(FOTO: Action Images)   


tagovi

TransferiPremijer ligaNejtan AkeEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara