""
""

PSŽ drma pijacom: Prvi rat sa Monakom je dobijen, preteća poruka Barseloni da se smiri ili...

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.13. | 14:52

U roku od par dana, Pari Sen Žermen postao kralj fudbalskog tržišta. Kavani je promovisan, sjajni levi bek je odbio Kneževe i sleteo na Park Prinčeva za 15 miliona evra, a sprema se pakleni brazilski štoperski tandem

Dugo je mirovao Pari Sen Žermen, a onda je rešio da uzdrma fudbalsku pijacu. Juče su promovisali 64 miliona evra plaćenog Edinsona Kavanija. Danas su ugrabili i Lukasa Dinjea. Ako još ne znate ko je, dovoljno je reći da je ovaj 19-godišnjak u ovom trenutku najtalentovaniji i najtraženiji levi bek Evrope.

Izabrane vesti

Vladala je velika trka PSŽ i Monaka za Dinjea, a na kraju su Sveci odneli pobedu na takođe prebogatim Kneževima. Platili su Lilu 15 miliona evra za talentovanog defanzivca kojeg je pored Monaka želeo i Real Madrid.  Dinje je danas potpisao petogodišnji ugovor vredan 250.000 evra mesečno. On će verovatno biti i prva opcija na levom beku, pošto su klub napustili Arman i Šaka Tijene, a konkurencija će mu biti iskusni Brazilac Maksvel.

Ali, to nije sve od PSŽ. Pozicija levog beka ja zatvorena, sada kreću u dovođenje desnog beka i štopera. Želja svih u Parizu je da štopere od naredne sezone igraju Brazilci Tijago Silva i Markinjos. Tijago je već tu, ali ga Barselona „peca“ već mesecima. Međutim, izgleda da su Katalonci naljutili prebogate Parižane.
„Tijago Silva želi da ostane u PSŽ i ostaće. Ima još četiri godine ugovora, odradiće ih  do kraja i neće preći u Barselonu. A, Barseloni poručujem da mi pratimo neke njihove igrače“, zapretio je prvi čovek PSŽ, Naser Al Kelaifi.

Što se tiče talentovanog Markinjosa iz Rome, njegov agent je rekao da je Vučica primila ponude PSŽ, Barselone i Mančester Junajteda. Iako se spekuliše da PSŽ vodi i u toj trci i da je spreman da plati 35 miliona evra, Al Kelaifi poručuje da posao nije završen.
„U pregovorima smo, ali za sada nema konačnog dogovora“.

Ukoliko dovedu i Brazilca, ostalo bi još problem desnog beka na kojem imaju solidnog Žalea i neubeldjivog Van der Vila koji je na korak od Intera. Hteli su Baneta Ivanovića, ali je to bio preveliki zalogaj. Sada su obnovili interes za Štefana Lihtštajnera iz Juventusa koga su želeli i letos. Nude 12 miliona evra, a Juventus već razmatra da Dušan Basta zameni Švajcarca na desnom boku. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaJuventusLiga 1LilLukas DinjeMarkinjosMonakoNaser Al-KelaifiPari Sen ŽermenPrimeraŠpanijaStefan LihtštajnerTijago Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara