""
""

Radiće giljotina: Alžirci na rubu eliminacije!

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.01.17. | 18:59

Tunis bolji u derbiju severa Afrike – 2:1

Bili su možda i najveći favoriti ovogodišnjeg Kupa afričkih nacija, veliki broj stručnjaka verovao je da Alžir može da ponovi uspeh iz 2010.godine kada je bio najbolji na crnom kontinentu.

Ispostaviće se da je to bila iluzija. Posle današnjeg poraza od Tunisa (1:2), Alžirici su na pola koraka, možda i manje, od bolne eliminacije.  Teorija im ostaje jedini saveznik, ali iće to jako tanka slamka, obzirom da ih u trećem kolu očekuje susret sa sjajnim Senegalom.

Izabrane vesti

Nisu uspevali brojni veliki selektori da od sjajnih igrača naprave veliki tim, a izgleda nije uspeo ni Belgijanac Lekens. Asžir je u današnjem derbiju severa Afrike bio karikatura od tima.

Nije bilo dovoljno u igri Mareza, nije se video ni uticaj Braimija i Slimanija... Tragična noć za Alžir upotpunjena je autogolom Mandija u 50.minutu igre. Tunišani su od tog momenta igrali sa mnogo više samopouzdanja. Već tada su bili u velikoj buli Alžirci, a sve je završeno posle pogotka iz penala Slitija.

Alžir je uspeo u zaostavnom vremenu da smanji rezultat. Međutim, slaba je to uteha. Posle dva kola imaju samo bod. Moraju da veruju u pobedu nad Senegalom i da se nadaju da će im se ostali rezultati poklopiti.

Tanka pita...


tagovi

TunisRijad Marezreprezentativni fudbalKup afričkih nacijaIslam SlimaniEvropaAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara