"Svi na okupu"
"Svi na okupu"

Rajkovićeva poruka igračima Zvezde: Pobedite ih u derbiju! Grujić: Imam tremu, voleo bih da igram protiv Lukića, a ne Brašanca

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.15. | 13:25

Zvezda kompletna u Sloveniji, trener Miodrag Božović meša karte i skriva od javnosti ideje oko sastava tima za duel sa Partizanom

Svi na okupu

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Izabrane vesti

Zvezda je kompletna u Čatežu. Još sinoć je stigao Marko Petković, a jutros i mladi reprezentativci Marko Grujić i Vukašin Jovanović, pa je trener Miodrag Božović na jutarnjem treningu imao na raspolaganju sve prvotimce.

Desni bek je najpre preneo saigračima i stručnom štabu poruku doskorašnjeg kapitena Predraga Rajkovica, koji je napustio crveno-bele i otišao u izraelski Makabi.
"Rajko je poručio da ih pobedimo u derbiju", istakaoje Petković, prilikom uobičajene smotre na centru terena, posle čega su crveno-beli prionuli na rad.

Naravno, povratnici iz mlade reprezentacije, koja je savladala Litvaniju sa 5:0, dobili su poštedu, ali to ne znači da će imati popust na drugom treningu večeras Najpre je potrebno da se malo odmore. Marko Grujić je među prvima otišao u hotel, a pre toga izneo je svoja očekivanja od predstojećeg derbija.
Trebalo bi da pokažemo mentalitet, upornost i želju za pobedom. U subotu nas sigurno čeka krcata Marakana, utakmica pred 45.000 ljudi, što je san svakog fudbalera. Imam tremu iako smo daleko od Beograda, ne krijem to, ali mislim da je pozitivna i da bi mogla da me motiviše”, ističe zlatni omladinac koji će izvesno biti starter, prvi put u seniorskoj karijeri, u večitom derbiju.

Grujić u društvu Jovića, Ristića i MatosaNije talentovani vezista još upoznat sa igrom Partizana, to će tek učiniti kroz razgovore sa stručnim štabom, ali poznaje saigrače iz nacionalnog tima.
Sa Sašom Lukićem sam bio cimer sada u mladoj reprezentaciji i razgovarali smo o derbiju. Bilo je 1:1, u tom prepucavanju, a ko će pobediti na kraju videćemo u subotu. Znam da me čeka duel sa Brašancem na sredini, mada bih više voleo da Lukić igra. Ko god da bude, moraćemo da pružimo sve što možemo”, ističe vezista crveno-belih.

Tajanstveni trener BožovićGrujić napominje da je kroz omladinsku školu uglavnom pobeđivao crno-bele, a veruje i u svog saigrača Luis Ibanjeza, koji će morati da pazi na opasnog Andriju Živkovića.
Žile je dobar fudbaler, ali Ibanjez bi mogao da ga uštopuje, jer su sličan tip igrača. Priča se da će Partizan igrati na kontru. Ja bih to, iskreno, voleo, da mi diktiramo tempo, jer verujem da je to način da brže došđemo do gola”, zaključio je Marko Grujić.

Stranci tri godine nisu rešili derbi, mogu li ovog puta? (VIDEO)

Kada je reč o samom treningu i uigravanju tima, jasno je da trener Miodrag Božović pokušava malo da sakrije karte, pa je juče, tokom igre na dva gola, malo promešao ekipe. Može mu se, Grof ima na raspolaganju ogroman fond fudbalera, ali sigurno je da u glavi ima već ideju koja bi jedanaestorica mogla da istrče na teren u subotu od 18.00.

(FOTO: Star sport, MOZZART Sport/Milan Zdravković)


tagovi

SuperligaSrbijaPredrag RajkovićMiodrag BožovićMarko PetkovićMarko GrujićFK Crvena zvezda149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara