""
""

Rambo Petković: Žulio Cezar bi bio strašan levi bek, Marselo može da uči od njega

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.07.14. | 18:37

Srbin koji je idol među Brazilcima izneo niz pohvala na račun golmana Selesaa i dotakao se suza Tijaga Silve

Tokom Mundijala brazilska TV stanica SporTv postavlja standarde u ovom poslu. Neverovatno je kakve sve emisije, analize, kompjuterske simulacije i ostale sadržaje priređuje ova brazilska televizija. Zadali su domaći čak i evropskim medijskim imperijama. Među njihovim stručnim konsultantima se nalaze četiri kapitena koji su ranije osvajali Mundijal: Karlos Alberto, Danijel Pasarela, Lotar Mateus i Fabio Kanavaro. Danas je specijalni gosti bio i Srbin koji je idol Brazilaca: Dejan Rambo Petković.  

Izabrane vesti

On je komentarisao dešavanja na Mundijalu, a posebno je bio zanimljiv njegov komentar na račun brazilskog reprezentativnog golmana Žulija Cezara.
„Siguran sam da je Žulio Cezar najbolji golman na svetu kada dođe do penala. Nema mu ravnog. Međutim, pored toga Žulio je i najbolji igrač-golman na planeti. Kada bi igrao u polju, uveren sam da bi bio fantastičan igrač. Tokom karijere nisam video golmana koji bolje razume igru i učestvuje u njoj. Mislim da bi u ovom modernom fudbalu bio fenomenalan ofanizni levi bek. Ima odličnu tehniku, sjajan dribling, sve što je potrebno za tu poziciju. Verujem da Marselo može da uči ud njega na treninzima“, rekao je Petković.

Srpski as se dotakao i scene pre penala u susretu sa Čileom kada je kapiten Brazila Tijago Silva zaplakao na terenu od nervoze. Brazilci su kasnije zamerili kapitenu što je pokazao odustvo hrabrosti da šutira u penal seriji. Ali, Petković opravdava tu ulogu.
„Tijago je fantastičan igrač i izuzetno pametan dečko. On je jedan od najboljih odbrambenih igrača kojem sam video u životu. U meču protiv Čilea je imao momenat slabosti i zaplakao je. Možda je i mogao da se suzdrži, ali svi imamo momente slabosti... Mislim da uopšte ne treba da se postavlja pitanje da li je zaslužio kapitensku traku. To je bila potpuno iskreno i emotivna reakcija“, istakao je Petković.  

(FOTO: MN Press)


tagovi

Žulio SezarTijago SilvaDejan Rambo Petkovićreprezentativni fudbalBrazil2014Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara