""
""

Rasizam u Gornjem Milanovcu, UEFA pokreće postupak

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.11.13. | 14:41

Grčki sudija prijavio da su se na tribinama u meču protiv Belgije čuli rasistički pokliči od dela navijača sa istočne tribine

Predstavnici discplinskih organa UEFA obavestili su FS Srbije da je protiv naše organizacije pokrenut disciplinski postupak u skladu sa članom 48 Disciplinskog pravilnika, a usled, kako se navodi, rasističkog ponašanja dela navijača na kvalifikacionoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Belgije (2:2), odigrane 15. novembra 2013. u Gornjem Milanovcu. Po ovom slučaju, članovi UEFA Kontrolne i disciplinske komisije odlučivaće na sastanku zakazanom za 11. decembar ove godine.

Izabrane vesti

Do pokretanja postupka je došlo po prijavi drugog pomoćnog sudije na pomenutom meču Lazarosa Dimitriadisa iz Grčke. On je, naime, prijavio delegatu utakmice Dankanu Frejzeru da je u 77. minutu, posle izjednačujućeg gola Belgijanaca, konstatovao određene rasističke ispade upućene od dela navijača smeštenih na istočne tribine.

Delegat Frejzer je konstatovao odličnu organizaciju utakmice od strane FS Srbije, uz dodatak o informacijama koje je dobio od strane pomoćnog sudije Dimitriadisa.

Generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković je izjavio:
“Veoma smo neprijatno iznenađeni saznanjem da je protiv nas pokrenut disciplinski postupak. Imamo rok od šest dana za dostavljanje našeg izveštaja, kojeg ćemo svakako i iskoristiti. U tom cilju, zatražili smo na uvid izveštaje sudija. Obavešteni smo da su i delegat i zvaničnici FS Belgije istakli odličnu organizaciju utakmice odigrane u Gornjem Milanovcu, te nas ova informacija zaista dodatno iznenađuje. U narednim danima pripremićemo adekvatnu dokumentaciju i dostavićemo je nadležnima u UEFA.”

(FOTO: Star sport)


tagovi

fssrasizamreprezentativni fudbalSrbijaUEFAZoran Laković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara