"Rašović"
"Rašović"

Rašović: Ne smemo da brzamo i pogrešimo sa pojačanjima

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.06.13. | 18:00

Trener Partizana ojasnio razloge zbog kojih na Pohorje nije doveo Eliomara i Aškovskog, kao i zbog čega još nije rešeno urgentno pitanje - ko će u novoj sezoni biti zadnji vezni crno-belih

RašovićStigao je golman (Milan Lukač), tu je i povratnik na desnom beku (Nikola Aksentijević), ali pitanje svih pitanja – ko će u novoj sezoni biti zadnji vezni Partizana – još čeka odgovor. Crno-beli su i pre odlaska Milana Smiljanića u Genčlerbirligi znali da im je to prioritetna pozicija, koja zahteva urgentno rešenje, ali ni tačno dve sedmice od prozivke još nema ni naznaka ko će biti konkurencija Saši Markoviću, jedinom fudbaleru sadašnjeg kadra za koga se može konstatovati da mu je prostor između odbrane i ofanzivnog dela ekipe prirodan.

U jednom trenutku angažman Kamila Kopuneka iz Slovana delovao je kao realna opcija, ali ne samo da nema novih vesti iz Bratislave, nego u javnost nije dospelo nijedno novo ime. Mada, to ne znači da crno-beli za njim ne tragaju.
Pregledali smo Kopunekov materijal, posmatramo još neke igrače, jer nam je potreban igrač na poziciji zadnjeg veznog, ali ne smemo da brzamo i tako eventualno pogrešimo. Možda je bolje sačekati još sedam dana i doneti ispravnu odluku, nego na prečac uzimati fudbalera. Ima vremena, biramo najbolje rešenje“, uverava Vuk Rašović.

Izabrane vesti

Dok čeka dobre vesti od sportskog direktora Alberta Nađa, trener Partizana je započeo drugu fazu priprema sa 27 igrača (24 u polju i trojicom golmana), a u odnosu na kadar koji je radio na Zlatiboru, sad mu na raspolaganju nisu trojicu kadeta, kao i prvotimci Eliomar Silva i Stefan Aškovski. Objasnio je i zašto.
Aškovskog vrlo dobro poznajem iz perioda saradnje u Teleoptiku, ali kako nije igrao godinu dana, plan je da ode na šestomesečnu pozajmicu i sakupi 15 kvalitetnih utakmica. Videćemo šta će se dešavati sa Volkovim, a mi moramo da pripremimo igrača za tu poziciju. Stefanu su potrebne utakmice, složio se i on da je to najbolje rešenje za njega“.

Van ekipe je i Eliomar Silva, zimus pompezno najavljen kao nova desetka Partizana.
Silva Ima ponudu iz inostranstva, dozvolili smo mu da ostane još dva dana u Beogradu, ako ne realizuje transfer vratiće se u Sloveniju i normalno konkurisati za mesto u ekipi“.
--------------------------------------------------------------------------
SUSRET SA TRENEVSKIM

Prvog radnog dana fudbalera Partizana na Pohorju, u posetu crno-belima došao je Viktor Trenevski.

Dok je trajao trening, nekadašnji vezista crno-belih (1995-1998) ispričao se sa ekonomom Brankom Vučićevićem, po završetku rada pozdravio sa kapitenom Sašom Ilićem, da bi kasnije sa članovima stručnog štaba dogovarao uslove odigravanja prijateljskog meča, zakazanog za 3. jul, u kome će njegov Zavrč proveriti formu Rašovićevog kombinovanog sastava.
-----------------------------------------------------------------------------------

Prvu fazu priprema je propustio zato što je imao obaveze u reprezentaciji, u međuvremenu se pojavilo interesovanje Konje, ali kako su Turci po svemu sudeći odustali od transfera nametnula se dilema kakav je status Vladimira Stojkovića i hoće li najbolji golman Srbije uopšte biti deo Partizana, ako ne pronađe angažman u inostranstvu.

Ne bih pričao o Stojkoviću, jer nisam upoznat sa svim detaljima, o čemu su se dogovarali. Videćemo šta se sa njim dešavati, a odluku ćemo doneti u zavisnosti od okolnosti. U ovom trenutku, zaista, ne znam da li postoji šansa da se priključi ekipi na Pohorju. Valja sačekati nekoliko dana“.

Šef struke Partuzana stavio je tačku i na „slučaj Miroslav Vulićević“. Kapiten Vojvodine je novinarima na Zlatiboru prošlog petka rekao da mu prija interesovanje crno-belih, da bi sutradan, verovatno po instrukcijama Novosađana, sve demantovao i poručio kako ga zanima samo odlazak u inostranstvo.
Mi smo našu želju izrazlili, Vulićević nam odgovorio i nemam više nikakav komentar. Desni bek je i dalje želja, Aksentijević će nam dosta pomoći, ali želimo tu poziciju da ojačamo, svesni da Pauljević i Živković nisu imali veliku minutažu do sad“.

Rašović je ponovio da je Nenad Adamović bio želja Partizana, ali da se sad nalazi pred vratimo Dinama iz Minska, objasnio da Nemanja Petrović iz Teleoptika osim na levom beku može da igra na obe bočne pozicije u veznom redu, da Aleksandra Mitrovića u uvodnoj fazi boravka na Pohorju čeka poseban program rada, jer se zbog reprezentativnih obaveza kasnije priključio ekipi, a jasno je stavio do znanja da će svi igrači dobiti priliku da na pet kontrolnih utakmica u Sloveniji.
Već sutra igramo sa Lokomotivom iz Moskve, želimo da vidimo na kom su nivou reprezentativci i dokle smo dogurali u onome što radimo. Mečevi će nam dati odgovor na naša pitanja, a želim i da sačekam momke koji prošle godine nisu imali minutažu, da i oni dobiju šansu“, rekao je Vuk Rašović.
--------------------------------------------------------------------------------
TRENER PARTIZANA NEĆE O STOJANOVIĆU, ALI HOĆE SA SPLIĆANIMA


Pre nego što su crno-beli doputovali u Sloveniju, Crvena zvezda je dobila novog šefa struke, međutim, Vuk Rašović ne želi da komentariše dolazak Slaviše Stojanovića na klupu večitog rivala.
To su njihove stvari, mi gledamo sebe, trudimo se da napravimo ono što želimo na najbolji mogući način“, diplomatski će Rašović.

S druge strane, u hotelu Arena, gde su smešteni Saša Ilić i drugovi, hrane se prvotimci Hajduka iz Splita, pa je logično zapitati se hoće li Rašović i njegovi saradnici razmeniti iskustva sa trenerom Bilih, Igorom Tudorom.
Srešćemo se sigurno, mi kolege volimo da pričamo o fudbalu, to su normalne stvari. Da li ćemo razgovarati o eventualnim transferima? Ja neću sigurno, time se bave ljudi iz kluba“, uz smešak je dodao Rašović.
-----------------------------------------------------------------------------------
(FOTO: MN Press)

 


tagovi

EvropaFK Partizanpripreme 2013Slovenijavuk rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara