""
""

Rašović pokazao Partizanu kako protiv BATE Borisova! Šampionu Belorusije ne pomaže ni Hleb (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.08.15. | 21:13

Trener domaćina Aleksandar Jermakovič nije mešao karte u odnosu na utakmicu koju je BATE igrao sredinom prošle nedelje protiv mađarskog Videotona u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Vuk Rašović možda više nije u Partizanu, ali je bivši igrači i trener crno-belih ponovo uradio jednu dobru stvar za klub iz Humske. Dokazao mu je kako može da se pobedi prvak Belorusije BATE Borisov i to na njegovom terenu.

Izabrane vesti

Dinamo iz Minska, na čijoj klupi sedi Rašović, savladao je u Borisov domaćin sa 1:0 u velikom derbiju 15. kola šampionata Belorusije i prišao BATE-u na samo dva boda zaostatka. Ovo je prvaku Belorusije prvi poraz u sezoni.

Trener domaćina Aleksandar Jermakovič nije mešao karte u odnosu na utakmicu koju je BATE igrao sredinom prošle nedelje protiv mađarskog Videotona u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pored ostalih, u startnoj postavi tima iz Borisova našli su se Filip Mladenović, Nemanja Milunović i Nemanja Nikolić. U drugom poluvremenu na teren je istrčao i legendarni Aleksandar Hleb, ali ni on nije pomogao BATE-u da izbegne poraz u derbiju.

Dinamo je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, kada je i došao do pogotka. Igrao se 22. minut kada je Hleb Rasadkin iskoristio dobar centaršut sa desne strane, iskoristio konfuziju u odbrani domaćina i glavom sa par metara savladao golmana Sergeja Černika.

Imali su gosti još nekoliko dobrih prilika, u više navrata su iz kontranapada razvlačili po celom terenu odbranu šampiona Belorusije, ali je Černik sa nekoliko kvalitetnih intervencija pokazao da je dobar golman.

Nastavak utakmice na polupraznom stadionu u Borisovu, pripao je domaćoj ekipi. Imao je BATE inicijativu u tom periodu, napadao je preko Mladenovića i Hleba, ali je sve to delovalo previše mlako i stihijski.

Srpski internacionalac Nenad Adamović igrao je za Dinamo do 64. minuta, kada ga je zamenio Libijac Munir. Adamoviću se nije dopala odluka trenera Rašovića, bio je veoma ljut što je i pokazao gestikulacijom prilikom izlaska sa terena.

Bilo kako bilo, BATE će 18. avgusta u prvom meču četvrtog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati Partizan, a osam dana kasnije igra se revanš u Beogradu.

(FOTO: Youtube printscreen)  


tagovi

vuk rašovićmeđunarodni fudbalFilip MladenovićEvropaDinamo MinskBelorusijaBATE Borisov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara