"Rašović"
"Rašović"

Rašović: U Nišu nije moj Dan D

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.10.13. | 12:37

"Bio je redovan sastanak između predsednika Đurića, direktora Nađa i mene, na kome smo razgovarali o tekućim pitanjima. Ništa spetakularno“, rekao je Partizana

RašovićPartizan do kraja ove nedelje ima dva veoma teška gostovanja. Prvo odlazi na noge Radničkom iz Niša u okviru osmine finala Kupa Srbije, a onda i Crvenoj zvezdu u derbiju prvenstva. Od tih utakmica zavisi sudbina trenera crno-belih Vuka Rašovića. Međutim, postoje i nagoveštaji da bi, u slučaju nesupeha, mogao da bude smenjen već u Nišu.
„Kad preživite ono što sam ja preživeo pred prethodni derbi, onda nijedna utakmica ne može da bude `Dan D`. Radim posao najbolje što mogu, igrači se trude i daju maksimum, i zbog toga ne razmišljam da mi je gostovanje u Nišu presudno. Za sve druge stvari nisam vam ja pravi sagovornik“, rekao je Rašović.

Piatnje svih pitanja je da li je posle remija sa Napretkom bilo razgovara sa nekim iz rukovodstva i šta je prilikom posete SC Partizan-Teleoptik rekao prvi čovek kluba Dragan Đurić.
„Neposredno posle utakmice nisam imao bilo kakve razgovore, a juće je bio redovan sastanak između predsednika Đurića, direktora Nađa i mene, na kome smo razgovarali o tekućim pitanjima. Ništa spetakularno“, dodao je trener Partizana.

Nišlije su dobro prostudirane.
„Igramo protiv ekipe kojoj smo gostovali u drugom kolu i koga nijedan protivnik u našoj ligi ne može lako da savlado, posebno na Čairu. Moramo da obratimo pažnju na visoke igrače Radničkog i sprečimo ih da nam postignu gol kao što su protiv Zvezde. Oni igraju lep, atraktivan, ali čvrst fudbal gde se oslanjaju na iskusne igrače poput Ćuluma, Jovanovića i Stojanovića, a trener Bekvalac je pravi takmičar i zbog toga očekujem dobru atmosferu i krcat stadion. Ta utakmica će se razlikovati od one u prvenstvu, jer je eliminacionog karaktera. I mi i oni imamo 90 minuta da je rešimo u svoju korist“.

Rašović ne krije da su vežbali penale.
„Vežbali smo juče,  a i danas ćemo vežbati izvođenje penala ne zato što želimo da se branimo i idemo na nerešeno, već zato što je segment igre koji može da odluči putnika u četvrtfinale Kupa Srbije".

Što se tiče igračkog kadra, izgleda da će biti kombinovanja.
„Andrija Živković je ozdravio, oseća se bolje i nalazi se u konkurenciji za tim, ali će sigurno biti nekoliko promena, jer koliko god želimo da izbegnemo temu derbija, nama je utakmica sa Zvezdom važnija od Radničkog uz svo uvažavanje kupa. Saša Ilić spada u grupu igrača koji mogu da propuste meč, a jedna od dilema je i da li će braniti Stojković ili će priliku dobiti drugi golman".

U Humskoj ne žele da se osvrću na suđenje, čak ni posle priznanja Đorđa Žutića, člana Sudijske komisije, kako Partizanu nije dosuđen čist penal protiv Napretka.
„Ne želim da se kao razlog našeg remija pominje odluka sudije, jer ne može on da nam bude kriv što smo promašili onoliko šansi. Da smo u prvih 15 minuta iz jedne od tri idealne prilike postigli gol, sve bi bilo drugačije“, tvrdi Rašović.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Kup SrbijeFK PartizanSuperligavuk rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara