Bogdan Planić
Bogdan Planić

Razbesneli su Bekalija, ali derbi prvenstva ipak neće propustiti

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.12.18. | 10:57

Rumunski mediji javljaju da će se štoperski tandem Balaša - Planić naći u startnoj postavi i pored toga što je gazda kluba izjavio da više ne želi da ih vidi na terenu

Teško ćete pronaći rivalitet u kojem je šest vezanih okršaja okončano podelom plena, a pet poslednjih identičnim rezultatom - 1:1. To je slučaj sa FCSB-om i Klužom, vodećim klubovima u Rumuniji, koji će u okviru 21. kola drugi put ove sezone odmeriti snage.

U nešto boljoj situaciji je Kluž, koji ima tri boda više i trunku rasterećenije može da uđe u derbi u kojem bi eventualnim trijumfom napravio značajan korak ka tituli koju brani. Kluž jeste najneprijatniji gost u rumunskoj eliti i jedini neporažen na strani (osam pobeda i dva remija), ali je FCSB najjači domaćin. Sa stadiona iz Bukurešta je samo Konkordija odnela tri boda (plus sedam pobeda i dva remija).

Izabrane vesti

Međutim, šansa Železničara je konstanta buka i pritisak koji među igračima i navijačima pravi kontroverzni vlasnik bukureštanskog tima Điđi Bekali. Malo, malo pa donese i neku skandaloznu odluku, poput one od pre tri dana da više ne želi da vidi štopere Mihaija Balašu i Bogdana Planića, inače kapitena. Razlog, poraz od Sepsija pre tri runde.
"Ne želim da ih više vidim na terenu! Toliko su loši da su me potpuno razbesneli", rekao je Bekali posle pobede nad Botošanijem od 3:1 u prošlom kolu, dok je nakon slavlja protiv Vitorula pre dve runde (2:0) držao jezik za zubima.

Dakle, smetao mu je primljen gol uprkos pobedi. Rumunski mediji, ipak, navode da će se najbolji štoperski tandem u ligi ipak naći u startnoj postavi u derbiju prvenstva, mada je pitanje da li su sve ove priče imale uticaj na njih i ostatak ekipe.

Tradicija kaže da će Kluž teško do slavlja na Nacionalnoj areni, s obzirom na to da mu je tako nešto pošlo za rukom samo jednom u gotovo deceniju i po. Treba istaći da su i jedni i drugi u minulih pet rundi po jednom kiksnuli, s tim da je FCSB izgubio od Vitorula, dok je Kluž remizirao sa Gaz Metanom. FCSB je na pomenutih pet mečeva postizao dva ili tri gola, što je bio slučaj na tri od minula četiri meča Kluža.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:00 4534 RUM 1 FCSB - Cluj tgg gg 2,05
Ukupna kvota2,05

RUMUNIJA 1 - 21. KOLO

Sreda
U. Krajova - Gaz Metan 2:0 (0:0)
/Mitrica 52, 87pen/

Četvrtak
Botošani - Dunarea 1:0 (1:0)
/Onženda 36/

Astra - Dinamo 4:1 (2:0)
/Ljuljaku 7, Buš 36, George 68, Rošu 71 - Hanka 77/

Petak
KSMS Jaši - Voluntari 2:2 (1:0)
/Flores 45+1, Eno 88 - Tudorije 56, 59pen/

Sepsi - Konkordija 3:0 (2:0)
/Sunibivski 35, Stefan 45+2, Nuvije 57pen/

Subota
12.00: (4,00) Hermanštat (3,15) Vitorul (2,05)
19.00: (2,45) FCSB (3,05) Kluž (3,15)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


tagovi

Rumunija 1Bogdan PlanićĐiđi BekaliFCSBCFR Klužsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara