Aleks Renfro i Dušan Kecman
Aleks Renfro i Dušan Kecman

Renfro za MOZZART Sport: U Partizanu zbog istorije, tradicije, navijača...

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.12.18. | 10:16

Debi možda već u Ljubljani

Dok je trajala vreva Partizanovog novogodišnjeg koktela, u četvrtak veče u srcu Beograda, Aleks Renfro je sedeo sa novim saigračima u ćošku, nenametljiv, što dalje od centra zbivanja. Tek je stigao među crno-belih, pa pokušava da se aklimatizuje i da shvati okruženje oko sebe.

“Skrivanje” mu ne ide baš od ruke. Uostalom, nije se ni trudio da beži od novinara, te je na pitanja odgovarao  uz osmeh. Pre svega, kako se oseća kao igrač Partizana?
„Uzbuđen sam. Zahvalan sam na prilici koju sam dobio. Radujem se svemu što me očekuje u crno-belom dresu“, kaže Renfro za MOZZART Sport.
 

U Beograd je u sredu uveče, tako da je praktično četvrtak bio dan za upoznavanje sa trenerom Andreom Trinkijerijem i novim saigračima.
„Kako dani budu prolazili sve ću ih bolje upoznavati. Mada, čoveče, prvi dan je bio baš dobar. Izuzetno  sam srećan”.

Američki kombo-bek zna gde je došao.
„Dugo sam u Evropi, igrao sam često protiv Partizana, znam za njegovu tradiciju, istoriju, neverovatne navijače. Uvek je bilo teško igrati protiv crno-belih, jer imaju fizički snažan i borben tim, drago mi je što sam njegov deo“.

Izabrane vesti

U karijeri je do sada nosio dres Zagreba, Brindizija, Valjadolida, Brose Basketa, Jeniseja, Baskonije, Albe, Bajerna, Barselone, Galatasaraja i Manrese...
Delio sam svlačionicu sa mnogim srpskim igračima, ne bih sada da nabrajam, jer ako izostavim neko ime odmah će da me zove, ali bilo ih je dosta”.

U dresu Manrese Renfro je prosečno beležio 14 poena i sedam asistencija. Tim učinkom je “kupio” ljude u španskom klubu, molili su ga tokom božićne večere da ostane.  Odabrao je crno-bele.
„Imali smo odličnu godinu, bilo mi je jako teško da odem, cenim sve što su mi pružili. Cenim ljubav kojom su se obasipali, čak i sada kada sam odlazio. Sad sam ovde i radujem se budućim izazovima“.

Da li je učešće Partizana u TOP 16 fazi Evrokupa bilo presudno u donošenju odluke?
„To je prilika. Mnogo je faktora uticalo na tu odluku“.

Partizan prvu sledeću utakmicu igra u subotu na gostovanju Olimpiji u Ljubljani. Možda je to prilika da Andrea Trinkijeri iskusnom Amerikancu ukase poverenje. Pogotovo što je Renfro danas i zvanično registrovan u ABA ligi i ima pravo da igra već na gostovanju u Sloveniji.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

KK PartizanAleks Renfro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara