Rešite pitalicu: Šta je zajedničko Ninetu, Leonardu, Gudelju, Hulku, Ćaviju i Snajderu?

Vreme čitanja: 4min | uto. 03.04.18. | 09:40

Dodajte i Forlana, Oskara, Pata, Martinsa, Gvarina...

Odgovor je - Liga šampiona!

Naravno, nije reč o ovoj "pravoj", već o najelitnijem takmičenju azijskog kontinenta. Iako će oči većine fudbalskih zaljubljenika biti uprte u okršaje Juventus - Real Madrid i Sevilja - Bajern, savetujemo vam da bacite pogled i na neke druge meridijane... Kako zbog samog fudbala, tako i zbog potencijalne zarade na tiketima. Ima tu zanimljivih glava. Neke su pomalo zaboravljene, neke su nam dobro poznate jer su igrale na ovim prostorima. U ponedeljak je Ćavijev Al Sad savladao Al Vasl (2:1), a u utorak i sredu nastupaju timovi čije boje brane Miloš Ninković, Leonardo, Nemanja Gudelj, Hulk, Pato, Dijego Forlan, Vesli Snajder, Oskar... Zanimljivo društvo, nema šta.

Izabrane vesti

Sidnej je trijumfom nad Pertom osvojio regularni deo sezone u australijskoj A ligi i poneo titulu "premijera", a jedan od najzaslužnijih za ovaj podvig bio je nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Ninković. Da bi postao šampion, Sidnej će morati da osvoji i plej-of. Ipak, bukmejkeri ne veruju mnogo u prvaka zemlje kengura na gostovanju južnokorejskom Suvonu. Glavni razlog - dosadašnja izdanja Nebeskoplavih u grupnoj fazi Lige šampiona. Ninković i drugovi dosad nisu briljirali, o čemu svedoči podatak da još nisu upisali pobedu u Grupi H. Remizirali su sa Kašimom i Šangaj Šenhuom u gostima, a dva poraza doživeli su na svom stadionu od pomenute Kašime i Suvona.

Đavo je odneo šalu. Sidnej danas mora da dobije ako misli da se uključi u borbu za nokaut fazu. Trener gostiju Grejem Arnold uzda se u buđenje usnulog napadača Boboa. Brazilac je još bez pogotka u Ligi šampiona, za razliku od Australije u kojoj buši koga stigne...
"Obećavam vam, videćete drugačijeg igrača. Bio je pod pritiskom statistike i rekorda u domaćem prvenstvu, Pertu je dao dva gola i sada je 'oslobođen'. Protiv Suvona ću izvesti najjači tim", rekao je Arnold

Igrači, takođe, ne gube nadu... 
"Ovo je važna utakmica za nas. Želimo da pobedimo. Konačno. Dok god postoji najmanja šansa, verovaćemo u prolaz. Svesni smo činjenice da bi naš eventualni trijumf totalno promenio stvari i stavio ostale klubove pod pritisak. Ako savladamo Suvon i Šangaj, imaćemo čemu da se nadamo. Igrali smo dobro na strani i bili blizu pobede na oba meča", izjavio je vezista Sidneja Aleks Brosk.

Suvon je u sjajnoj formi, na pet poslednjih mečeva nije doživeo poraz, trenutno je peti u južnokorejskom prvenstvu, u grupi H zauzima drugo mesto, dobili su Sidnej i Šangaj u gostima... Zanimljivo, dvoboj Suvona i Sidneja predstavljaće mali balkanski derbi, pošto je ključni igrač domaćih crnogorski internacionalac Dejan Damjanović, koji je sa dva gola u prvom meču zapržio čorbu Sidneju, a bogami i Šangaju.

Kada je reč o drugom meču u ovoj grupi, Šangaj Šenhua će imati težak zadatak protiv japanske Kašime. Uprkos poznatim imenima u vidu Fredija Guarina i Obafemija Martinsa, kineski tim je još uvek bez pobede. Po svemu sudeći - biće još neko vreme.

U derbiju Grupe G snage odmeravaju tajlandski Buriram Junajted i kineski Guangdžou Evergrande. Gosti na papiru imaju jači tim, ali u fudbalu ne igraju imena i vreće novca, što se videlo i u prvom dvoboju ovih timova. Učenici Božidara Bandovića uspeli su da osvoje bod na gostovanju Guangdžouu, tako da ih tek sada ne bi trebalo otpisivati, jer dočekuju sedmostrukog uzastopnog prvaka Kine, premda ovaj u svojim redovima ima Brazilce Rikarda Gularta i Alana te našeg Nemanju Gudelja, trenera Fabija Kanavara... Možda bio vredelo porazmisliti o kecu, jer je domaćima baš stalo da slave na ovom susretu, bilo kako. O čemu se radi? Gostujuća posada iskusila je malu neprijatnost, s obzirom na to da su otkazani svi direktni letovi od Guangdžoua do Burirama. Fudbaleri i stručni štab Guangdžoua proveli su čitavu noć zaglavljeni u avionu i morali su da lete zaobilaznim putem, što bi i te kako moglo da se odrazi na teren. Sumnja se da ovo nije slučajnost, pošto je slična situacija u prošlosti zadesila i fudbalere iranskog Eteglala. U prošlosti je i Guangdžou umeo da se posluži ovim prljavim trikovima. Bivši trener Šangaj SIPG-a Andre Vilas Boas tvrdio je da je "slučajne" nesreće ispred klupskog autobusa SIPG-a organizovala uprava Evergrandea. 

Biće zanimljivo i u grupi A. Leonardov Al Ahli dočekuje iranski Traktor. Domaćin je blagi favorit. Realno je da upiše pobedu i učvrsti se na prvom mestu. Nekadašnji ofanzivac Partizana u poslednje vreme više ne igra nego što igra za tim iz Saudijske Arabije, bežao je u Brazil, legendarni Ukrajinac Sergej Rebrov imao je problema sa njegovim "bubicama", sa kojim smo se upoznali i dok je bio član beogradskih crno-belih. Al Ahli je slavio protiv Traktora i Al Džazire, a oba puta remizirao sa Al Garafom za koju igra Vesli Snajder. Al Garafa se danas sastaje sa Al Džazirom. Goste sa klupe predvodi holandski stručnjak Henk ten Kate, čiji je jedan od glavnih aduta nekadašnji fudbaler Anderlehta Mubarak Busufa.  

LIGA ŠAMPIONA AZIJE, GRUPNA FAZA - 5. KOLO:

Ponedeljak

Nasaf Karši - Persepolis 0:0

Al Ain - Al Hilal 2:1 (2:1)
/Berg 40, 45+2 - Al Burajk 7/

Esteglal - Al Rajan 2:0 (1:0)
/Đeparov 4, Gafuri 58pen/

Al Sad- Al Vasl 2:1 (1:0)
/Buneđah 9, 53 - Kanedo 90+2/

Utorak

12.00: (2,00) Serezo Osaka  (3,45)  Čedžu Junajted (3,80) 
13.00:  (4,60) Buriram Junajted  (3,60)  Guangdžou Evergrande (1,80) 
13.00:  (1,78) Suvon  (3,60)  Sidnej  (4,70) 
14.00:  (3,50) Šangaj Šenhua  (3,45)  Kašima (2,10) 
16.15:  (2,60) Zob Ahan  (3,30)  Al Duhail (2,70) 
17.10:  (2,70) Al Vahda  (3,30)  Lokomotiv Taškent (2,60)  
17.30:  (2,30) Al Garafa  (3,40)  Al Džazira (3,10) 
18.20:  (2,20) Al Ahli Džeda  (3,35)  Traktor  (3,35) 

Sreda

12.00: (1,70)  Ulsan  (3,70)  Melburn Viktori (5,10) 
12.30:  (2,65) Kašiva  (3,25)  Čonbuk (2,70) 
14.00:  (9,00) Kiči  (5,70)  Tjenđin Kvanžan (1,30) 
14.00:  (1,65) Šangaj SIPG  (4,00)  Kavasaki Frontale  (5,10)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images, Star Sport


tagovi

Azijska liga šampionaMiloš NinkovićHulkNemanja GudeljSnajderĆaviLeonardo da Silva SouzaDijego ForlanAlešandre Pato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara