"Viktor Troicki"
"Viktor Troicki"

RG: Troicki bez veće muke poslao Čilića kući!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.13. | 17:12

U trećem kolu srpski teniser sastaće se sa pobednikom duela Žo-Vilfred Conga - Žeremi Šardi

Viktor TroickiViktor Troicki nastavio je uspešan niz srpskih tenisera na Rolan Garosu. Trenutno 57. reket sveta bez većih problema savladao je Marina Čilića sa 3:0 (7(14):6, 6:4, 7:5) i obezbedio plasman u treće kolo, gde će se sastati sa pobednikom duela Žo-Vilfred Conga – Žeremi Šardi.

Srpski teniser loše je započeo meč i već u trećem gemu dozvolio protivniku da stigne do brejka. Hrvat je pokušao da maksimalno iskoristi poklon Troickog, ali nije u tome uspeo. U devetom gemu Srbin je lako odservirao gem za opstanak u prvom setu, da bi potom oduzeo servis Čiliću i u desetom gemu rezultat je bio 5:5.

Izabrane vesti

Tada je već bilo jasno da Troicki ima psihološku prednost u odnosu na Čilića, koji je do kraja seta na sve moguće načine pokušavao da se dokopa vođstva. Susret je već na početku ušao u taj-brejk, koji je posle velike borbe pripao našem teniseru.

Čilić nije uspeo da iskoristi tri servis lopte, a Troicki je tek iz šestog pokušaja uspeo da slomi otpor velikog rivala, kojeg je tako potpuno dotukao.

U trećem gemu drugog seta Viktor je uspeo da uzme brejk protivniku, što je na kraju bilo dovoljno da se do kraja odradi rutinski posao i povede sa 2:0.

Ista priča viđena je i u trećem setu, kada je Troicki oduzeo servis Čiliću već u trećem gemu, međutim, Hrvat je onda krenuo na sve ili ništa, napravio re-brejk u šestom gemu.

Međutim, srpski as je i definitivno slomio duh rivalu u 11. gemu, na servis Hrvata, kada je poveo sa 40:0, čime je stigao do novog brejka i prilike da na svoj servis ostvari pobedu, što je na kraju i uradio.

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpEvropaFrancuskaMarin ČilićRolan GarosViktor TroickiŽeremi ŠardiŽo Vilfred Conga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara