""
""

Robi ga hteo u Zvezdi, Mamić ga oterao, a večeras je dao osam golova i ispisao istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.13. | 20:22

Andrej Kramarić blistao u pobedi Rijeke od 11:0 i dokazao da nije tek tako bio najavljivan kao najveći talenat hrvatskog fudbala

Mnogi se sećaju aprila 2011. kada je Robert Prosinečki uzuburkao Srbiju željom da u Crvenu zvezdu dovede hrvatskog talenta Andreja Kramarića. Momak je bio najbolji strelac u istoriji Dinamovih mlađih kategorija i najavljivan je kao čudo od deteta. Do transfera nije došlo iz više razloga, a Kramarić nije dobio šansu ni u Dinamu.  

Izabrane vesti

Večeras se mladi napadač upisao u istoriju hrvatskog fudbala. Postigao je neverovatnih osam golova za Rijeku u pobedi od 11:0 u šesnaestini finala Kupa Hrvatske protiv trećeligaša Zmaja. Na ovaj način Kramarić je postao rekorder hrvatskog fudbala jer niko nikada nije uspeo da postigne više od šest golova u mečevima u kupu ili prvenstvu. Koliko god protivnik bio loš i koliko god da je Rijeka bila favorit, postići osam golova nije lako. Kramarić je svojim petim pogotkom “zeznuo” tehniku, pa je njegova šesta lopta, sedma, pa i osma lopta iza leđa gostujućeg golmana ostala neupisana na semaforu, koji “nije bio spreman” za goleadu i najuvjerljiviju pobjedu Rijeke od raspada Jugoslavije.

Kramarić je u Rijeku došao pošto ga se Dinamo lako odrekao, da bi Zdravko Mamić napravio mesta za skupocena pojačanja iz inostranstva. Oterati svoje talentovano dete zbog egzotičnih primeraka. Zvuči poznato?

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

andrej kramaricFK Crvena zvezdaDinamo ZagrebEvropaHrvatskameđunarodni fudbalRijekaRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara