Romin najslabiji start još od Zemanove ere

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 18:25

Euzebio di Frančesko gubi konce...

Kada odradite prelazni rok u kojem dovedete ceo tim novih igrača i za njih izdvojite preko 130.000.000 evra, logično je očekivati dobre rezultate i efikasniju igru. Međutim, u Rominom slučaju nije tako.

Nije, istina, ni tako strašno, ali ova Roma definitivno tek mora da prođe ceo proces uigravanja kako bi se sve kockice posložile na pravi način. Euzebio di Frančesko počeo je da gubi konce, a to se navijačima Rome nimalo ne dopada. Kao i, pre svega, činjenica da Vučica nije ostvarila pobedu u prethodna dva kola Serije A.

Izabrane vesti

Remi sa rezervnim timom Atalante (3:3) i poraz od Milana (1:2) posle „inzagijevskog“ gola Patrika Kutronea doveli su do toga da Roma posle tri kola ima sao četiri boda. Što je one s dobrim okom za zapažanje stvari vratilo u vreme kada je Romom komandovao Zdenjek Zeman. Roma koju je Čeh sa italijanskim pasošem vodio u sezoni 2012/13 takođe je uspela da izvuče svega četiri boda iz tri uvodna kola.

Njegov tim je tada remizirao s Katanijom (2:2), dobio je Inter (3:1) i izgubio od Bolonje (2:3). Podsetimo, Roma je u dve naredne sezone imala po devet bodova, sedam u sledeće dve i šest u isto vreme prošle godine.

Ono što su kritičari istakli kao najveći minus ove generacije jeste loša odbrana, u kojoj duvaju vetrovi na sve strane. O tome dovoljno govori i podatak da je Roma primila pet golova, ali i postigla isti broj.

Nije dramatično, ali ne treba zaboraviti ni da je Roma sezonu 2012/13 završila tek na šestom mestu.

Foto: Action Images


tagovi

Euzebio di Frančesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara