"Nemanja Gudelj"
"Nemanja Gudelj"

Ronald de Bur nahvalio Gudelja: On je Alkmarov Bekam

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 14:36

„Marko van Basten mi je rekao da moram više da šutiram izvan kaznenog i to ću i da radim“, rekao je srpski reprezentativac

Nemanja GudeljNemanja Gudelj je sam pobedio Kambur sa dva postignuta gola i podigao svoj golgeterski učinak za AZ Alkmar u Erediviziji na šest pogodaka, a pritom je zaradio i ozbiljne komplimente legende holandskog fudbala Ronalda de Bura.

Bivši reprezentativac Holandije je rekao da je Gudelj Alkmarov Dejvid Bekam, a srpski igrač je ipak rekao da mora mnogo da radi da bi dostigao taj nivou.
„Njegov šut je bio vanzemaljski, naravno da je to dobar kompliment, treniram naporno, ali da bih došao do tog nivoa moram da treniram puno i jako“, rekao je Gudelj.

Izabrane vesti

Vezista je i najbolji strelac Alkmara ove sezone, a oktrio je kako je popravio svoj golgeterski učinak.
„Uvek su mi govorili da imam potencijal da postižem dosta golova. Nikada nisam postigao šest golova u sezoni do sada. Kako? Postao sam mirniji ispred gola. To dosta zavisi od treninga i ja stvarno radim na tome. Takođe dosta analiziram snimke, ranije sam bio slep sa dodavanjima, sada sam više fokusiran“, rekao je reprezentativac Srbije.

Od Gudelja možemo očekivati još golova, pored toga što je ambicozan oko svog učinka, on ima i armiju vrhunskih stručnjaka koji ga savetuju, a među njima je i legendarni Marko van Basten.
„Sada sam na dobrom putu do 10 golova, to mi je minimalni cilj. Mislim da je 10 golova dobar učinak za vezistu. Marko van Basten mi je rekao da moram više da šutiram izvan kaznenog prostora i to ću i da radim. Trener Denis Har me je savetovao da šutiram sa manje snage, a Jan van den Brom smatra da treba da minimalno treba da dođem do 10 golova, dosta su zauzeti sa mnom“, rekao je Gudelj

(FOTO: Starsport)


tagovi

AZ AlkmarDejvid BekamDenis HarEredivizijaEvropaHolandijaJan Van der BromNemanja Gudeljronald de bur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara