"Gremijevo slavlje"
"Gremijevo slavlje"

Ronaldinjov duh ušao u Luana, industrijski Gremio je treći put šampion Južne Amerike! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.17. | 09:36

Navijači su umeli da proslave

Gremijevo slavljeCelodnevna žurka u Porto Alegreu i tek nešto manja proslava Brazilaca u Buenos Ajresu. Imaju i zašto da slave. Gremio je prvak Južne Amerike. Tačno deset godina pošto je Boka Juniors na vrhuncu snage Huana Romana Rikelmea razmontirala Besmrtne trikolore sa 5:0 u ukupnom rezultatu, Gremio je ipak uspeo da stigne do tog trećeg pehara Kopa Libertadores. Ovoga puta nije bilo dileme, jer je posle 1:0 u Brazilu, Lanus savladan i u Argentini. Sada sa 2:1.

Supersonični vezista vezista Fernandinjo je u 28. minutu načeo goste kada je iskoristio grešku u poslednjoj liniji domaćeg tima i kao da je pušten sa lanca preleteo teren u par sekundi pre no što je topovskim udarcem matirao Estebana Andradea.

Izabrane vesti

Sve je bilo gotovo u 45. minutu. Luan, 24-godišnji napadač koga odavno porede sa jednom iskonskom legendom Gremija Ronaldinjom, pokazao je zašto se oko njega diže tolika fama. Igrač vica. Čovek koga publika obožava. Jer čak i kada može jednostavno, on bira - atraktivno. Lob preko Lanusovog golmana za 2:0.

Lanusov Hoze Sand uspeo je samo da sa penala u 72. minutu postigne utešni pogodak za argentnskog predstavnika.

Sve ukupno, Lanus nije uspeo ni da zapreti Gremiju, šampionu iz 1983, 1995. i evo sada 2017. godine. Renato Gaučo Portalupi, koji je kao igrač bio te šampionske generacije iz 1983, uspeo je da klub inače poznat po tome što nikada ne odustaje učini nešto gracioznijim, malo više brazilskim no inače. Ove godine, Luan i društvo postigli su čak 116 golova i sada se nadaju da će tu brojku dodatno popraviti na decembarskom Svetskom klupskom prvenstvu u Abu Dabiju.

Gremio će krenuti iz polufinala, nadajući se finalu sa evropskim šampionom Realom.

A već u januaru - rastanak? Luan, strelac osam golova u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertatores i zvanično najbolji igrač takmičenja, odavno je na meti Barselone. Blaugrana je u finalu sa Lanusom motrila i na 21-godišnjeg vezistu Artura Mela. On je i u tefteru Mančester junajtedovih skauta. Kad je već tako, svi znamo da je samo pitanje trenutka kada će se preseliti na Stari kontinent.

O tome nekom drugom prilikom. Sada je vreme da da se slavi. Na desetine hiljada navijača Gremija to je i radilo na ulicama Porta Alegrea. Utakmicu su uživo pratili i na ogromnim video-bimovima na klupskom stadionu. U Buenos Ajresu, i navijači Lanusa su aplauzom pozdravili nove šampione.

Što se tiče tog, nada se cela planeta, okršaja sa Realom na Bliskom istoku... "Com Gremio onde a Gremio estiver". Gremiosi su uvek tamo gde je Gremio. A kako ih ima 8.000.000, što ih čini šestim najpopularnijim klubpom u Brazilu, sigurno će mnogi stići i do Abu Dabija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArgentinaBrazilGremioJužna AmerikaKopa LibertadoresLanusLuanmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara