Rusi udaraju na strance: Od 2021. šestorica u protokolu

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.04.19. | 15:35

Sada je neograničen broj stranaca među rezervama

Dugo grcaju Rusi sa problemom prevelikog broja stranaca, packe su nekoliko puta dobili zbog toga čak i od Vladimira Putina, pa su prelomili da je krajnje vreme za promenu. I odlučeno je, načelno, da do izmena u pravilniku dođe od sezone 2020/21. Ostaje da se taj predlog radnog tela zvanično usvoji od strane Fudbalskog saveza Rusije.

Prema sadašnjem „zakonu“, u ruskoj Premijer ligi je limit da svaka ekipa može da ima u prvoj postavi najviše šestoricu stranaca, uz petoricu domaćih, dok je broj legionara na klupi za rezerve neograničen.

Izabrane vesti

E, za dve sezone će biti drugačije: svaki klub će moći da ima šestoricu stranaca, ali ukupno u protokolu! Dakle, kada se saberu prvih 11 i rezervisti, neće moći da bude više od šest legionara u sastavu.

To bi trebalo da značajno uveća broj ruskih fudbalera u protokolu, kao i broj Belorusa, jer se od skoro ni oni ne računaju kao strani igrači.

Čisto primera radi, na meču poslednjeg kola između Rostova i Spartaka iz Moskve, domaćin je imao ukupno devetoricu stranaca u sastavu, a gost osmoricu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rusijastranci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara