""
""

Sa Drakslerom je tek počelo: Sprema se čistka u Volfzburgu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.12.16. | 13:28

Još šestorica igrača na izlaznim vratima

Pre samo godinu i po dana su u Nemačkoj mnogi bili skloni uverenju da je Volfzburg klub koji bi možda mogao da pomrsi konce Bajernu, a da je svakako kandidata za sam vrh nemačkog fudbala. Bilo je to posle sjajne sezone 2014/15 koju su završili na drugom mestu u prvenstvu i u kojoj su osvojili Kup Nemačke. Generacija sa de Brujenom, Dostom, Perišićem, Naldom i ostalim je zaista igrala sjajan fudbal…

Izabrane vesti

A onda je sve krenulo nizbrdo kada su otišli De Brujne i Perišić i kada je klub spiskao 60.000.000 evra na pojačanja koja su se ispostavila kao totalni promašaji. Najskuplji od njih je svakako Julijan Draksler koji nikada nije  bio ni bleda senka De Brujnea kojeg je trebalo da zameni, ali su još gori bili novajlije poput Kruzea, Dantea, Enrikea… U,mesto trrke sa bajernom, Volfzburg je završio sezonu na osmom mestu, a još strmoglaviji pad je usledio ove sezone. Trenutno su Vukovi u rangu klubova koji se bore za opstanak. ceh su platili trener Heking i direktor Alofs, a sada kreće i čistka igračkog kadra.

Draksler koji je pravio probelem je prodat Pari Sen Žermenu, a on je samo prvi u nizu igrača koji bi trebalo da napuste Folksvagen Arenu. Bild najavljuje da se na izlaznim vratima Volfzburga nalaze još šestorica fudbalera jer u klubu žele da prodrmaju svlačionicu i da se reše zle krvi koja je zavladala u njoj.

Na prodaju je sjajni levi bek Rikardo Rodrigez koji ima izlaznu klauzulu od 25.000.000 evra, a već duže vreme je na meti Intera, Milana, Arsenala, Napolija i za njega neće biti problem da nađe nove poslodavce.

Na izlaznim vratima je i brazilski vezista Luiz Gustavo za kojeg su Vukovi prošlog leta odbili ponudu od Intera tešku 15.000.000 evra, a Nerazuri i dalje nisu odustali od njegovog dovođenja.

Portugalski reprezentativac Vijerinja će se najverovatnije vatiti u PAOK za koji je već igrao, pozajmica Filipa Volšajda će biti okončana i on se vraća u Stouk, a precrtani su i rezervni golman Koen Kastels i peruanski defanzivac Askues.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaJulijan DrakslerLuiz GustavoNemackaRikardo RodrigezVijerinjaVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara