Šaćiri je taj čovek! De Hea spasavao, Alison čašćavao dok Klop nije lansirao tajno oružje za slom Junajteda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.12.18. | 18:52

Redsi debelo nadirgali bezopasni Junajted, ali im je bila potrebna sreća

Liverpul je srušio najvećeg rivala i ostao na prvom mestu Premijer lige. Slađe od ovog ne može da bude! Pogotovo što je do pobede od 3:1 nad Mančester Junajtedom došao uz dozu „murinjovske“ sreće. Čovek odluke je bio džoker Džerdan Šaćiri koji je ušao u 70. minutu i sa dva gola uspeo da nađe put do mreže svemoćnog Davida de Hee. Zasluženo! Liverpul je dominirao, držao rivala u šahu i bila bi nepravda da je Murinjo izvukao bod uz ovakvu igru impotentnog Junajteda. Jirgen Klop je prvi put od dolaska u Liverpul savladao Mančester Junajted u Premijer ligi, Murinjo je posle 11 godina doživeo poraz na Enfildu. 

Bez trojice povređenih defanzivaca, Klop nije imao mnogo izbora u sastavu odbrane i morao je da prvi put u sezoni pruži šansu Natanijelu Klajnu koji je do sada imao 90 minutu u meču Liga kupa. U veznom redu je dao prednost Vajnaldumu, Keiti i Fabinju u odnosu na kapitena Hendersona, a nije mogao da računa ni na povređenog Milnera.

Izabrane vesti

Murinjo je takođe imao probleme sa skrpi tim, a već na zagrevanju je ostao bez Smolinga kojeg je u startnoj postavi zamenio Baji i činio je štopersku trojku sa Lindelefom i Darmijanom. Dalot je dejstvovao po desnom, a Jang po levom boku. Matić i Erera su opet dobili prednost u odnosu na Pogbu uz kojeg su na klupi bili Mata, Marsijal, Felaini, Valensija... Lingard i Rašford su bili najbliža podrška usamljenom Lukakuu.

Iako je Liverpul od prvog minuta krenuo svim silama napred u onom svom ludačkom tempu, posle samo pet minuta se zatresla mreža Alisona?! Muk na Enfildu je prekratio pomoćni sudija koji je poništio gol iz centaršuta jer je Lukaku krenuo na tu loptu i uticao na golmana. Opravdano...

Liverpul je nastavio da steže obruč, sevalo je sa svih strana pred golom Junajteda, a David de Hea je sve spašavao. Junajted nije uspevao ljudski da sveže tri pasa, bilo je samo pitanje vremena kada će Liveprulova oluja skloniti i De Heu sa puta. Konačno, uspeo je Mane u 24. minutu. Fabinjo je dao fantastičnu loptu preko odbrane gostiju, Mane je pobegao Jangu i majstorskim prijemom i egzekucijom raspalio Enfild.

Nastavio je Liverpul da dominira i da juri gol, a onda šok! Potpuno bezazlen centrašut Lukakua, Alison je ispustio na nogu Lingardu koji ni iz čega donosi izjednačenje Junajtedu i spas do poluvremena.

Nesrećno primljen gol je dobro potresao domaće i tek u drugom poluvremenu su opet zaigrali kao na početku meča. U prvih 15 minuta su Redsi bombardovali gol Junajtedu, Firmino i drugari su tukli iz svih pozicija, a De Hea pravio čuda. Junajted se držao zubima za vazduh. Murinjo je uveo Felainija, ali to ništa nije promenilo.

Portugalčeva prva izmena nije donela ništa, ali je Klopova bila pogodak u centar mete! Nemac je uveo Džerdana Šačirija u 70. minutu umesto Keite i prelomio utakmicu. Posle samo tri minuta na terenu, Švajcarac je pogodio za 2:1. Srećno mu se odbila lopta, još srećnije zakačila Janga i prevarila De Heu.

Ovoga puta Liverpul nije dozvolio rivalu da se vrati u meč. Nastavio je da napada i traži prelomni gol. I opet je pogodio Šaćiri! Igrao se 80. minutu kada je Švajcarac tukao sa distance, lopta je zakačila Baija, opet promenila smer i prevarila De Heu. Ni svemogući Španac nije mogao ništa protiv ovakvih šuteva koji su vođeni nekom nevidljivom rukom Fortune...

Naravno da je na 3:1 bilo sve gotovo. Murinjo je uveo Marsijala i Matu, ali je sve bilo gtovo. Bezopasni Mančester Junajted je dobio zasluženu lekaciju, a Alison nije skupo koštao Liverpul. Redsi su posle dve godine savladali najvećeg rivala u Premijer ligi i odoleli ataku drugog mančesterskog kluba na lidersku poziciju.

Liverpul je prvi i puca od samopouzdanja. Ali tek sledi paklen raspored... Gostuju opasnim Vulvsima, pa dočekuju Njukasl i Arsenal i onda velike derbi u Mančesteru protiv Sitija. Meč sezone u borbi za titulu. 

A Junajted? Mogu polako da dižu ruke od borbe za Ligu šampiona. Makar pet timova u ligi su bolji od njih. Ako ne i još koji... Sa ovakvom igrom i Murinjovim stilom je nerealno očekivati neki veliki preokret sezone. Mogu komotno sve karte da bace na osvajanje Lige šampiona. Veće šanse imaju tu nego u Premijer ligi... A to su jako male šanse. 

PREMIJER LIGA - 17. kolo

Subota
Mančester Siti - Everton 3:1 (1:0)
/Žesus 22, 50, Sterling 69 - Kalvert Levajn 65/

Hadersfild - Njukasl 0:1 (0:0)
/Rondon 55/

Votford - Kardif 3:2 (2:0)
/Deulofeu16, Holebas 52, Kina 68 - Hoilet 80, Rid 83/ 

Kristal Palas - Lester 1:0 (1:0)
/Milivojević 39/

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)
/Eriksen 90+1/

Vulverhempton - Bornmut 2:0 (1:0)
/Himenez 12, Kavaleiro 90+4/

Fulam - Vest Hem 0:2 (0:2)
/Snodgras 17, Antonio 29/

Nedelja

Sautempton - Arsenal 3:2 (2:1)
/Ings 20, 44, Ostin 85 – Mkitarjan 28, 53/

Brajton - Čelsi 1:2 (0:2)
/Marš 66 - Pedro 17, Azar 33/

Liverpul - Mančester Junajted 3:1 
/Mane 24, Šaćiri 73, 80 - Lingard 33/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Džerdan ŠaćiriSadio ManeAlisonDavid De Hea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara