"Stadion u Humskoj pred meč sa Arsenalom"
"Stadion u Humskoj pred meč sa Arsenalom"

Šahtjor Karagandi izbacio BATE, Partizan korak bliže povlašćenom mestu u plej-ofu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.13. | 17:52

Ispadanjem šampiona Belorusije crno-belima se dodatno otvorio put ka mestu povlašćenog tima u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Stadion u Humskoj pred meč sa ArsenalomProšle sezone BATE Borisov je uz Arsenal bio jedini klub u Evropi koji je uspeo da savlada kaznenu ekspediciju minhenskog Bajerna, a sada... Šampion Belorusije je ispao u drugom kolu kvalifikacija od kazahstanskog Šahtjora iz Karagandija! Prava senzacija već na samom startu. U prvom meču Šahtjor je ekspresno iznenadio celu fudbalsku javnost i slavio sa 1:0, i to u Belorusiji. U revanšu klub iz Karagandija je izvojevao pobedu identičnim rezultatom i tako ispisao nove stranice fudbalske i klupske istorije. Jedini pogodak na meču postigao je Igor Zenković u 78, na zaista neverovatan način.

Izabrane vesti

Pored toga što je ova vest krajnje senzacionalna i neverovatna, podatak da je BATE ispao ima poseban značaj za fudbal na našim prostorima. Naravno, najveći za Partizan, koji je tako došao korak bliže mestu povlašćenog tima u poslednjem kolu kvalifikacija za najelitnije evropsko klupsko takmičenje. 

Naime, kako bi Partizan dobio povlašćeni status potrebno je da jedan tim iz već postojeće grupe privilegovanih (Bazel, BATE, Seltik, Steaua i APOEL Nikozija) i dve ekipe iz šešira nepovlašćenih (Viktorija Plzenj i Dinamo Zagreb) ispadnu...

Kako je BATE prerano završio takmičenje, Viktorija je zauzela mesto povlašćenog tima, i sada su potrebna još iznenađenja, uz naravno dobre igre srpskog šampiona kako bi se desila jedna jako dobra stvar po crno-bele i srpski fudbal generalno.

E sad, da li će se sreća osmehnuti klubu iz Humske već sada pitanje je, pošto je šampion Bosne i Hercegovine, Željezničar u prvom meču sa Viktorijom iz Plzenja, igranom u Češkoj, izgubio sa 4:3. Znači, Željo bi mogao da učini veliku uslugu crno-belima u revanšu, naravno ako prođe češkog predstavnika.

Eto motiva više za izabranike Vuka Rašovića da u revanšu sa Širakom osvetlaju obraz nacije i kluba i odigraju daleko bolje nego što su to učinili u Jermeniji pre sedam dana. 

Da li će se mušema ponovo vijoriti na stadionu u Humskoj, saznaćemo vrlo brzo...

(FOTO: MN Press)


tagovi

BATE BorisovEvropaKazahstankvalifikacije za Ligu šampionaLiga šampionaFK PartizanŠahtjor KaragandiUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara