Šampion pada na Koševu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.08.18. | 08:47

Kada su u pitanu međusobni dueli Sarajeva i Zrinjskog na Koševu, sitaucija je tu "pata karta". Na prethodnih pet mečeva, po dve pobede obe ekipe, a jedan meč završen je remije

Klupski fudbal u Bosni i Hercegovini je takav da nema pravog derbija. Jedan od retkih, istinskih okršaja koji izaziva ozbiljnu pažnju tamošnje javnosti je duel Sarajeva i Zrinjskog (20.00), koji je susreću u pretposlednjoj utakmici šestog kola tamošnje Premijer lige.

Klub iz prestonice važni za najpopularniji u BiH, ali ne i najuspešniji. Barem ne od raspada Jugoslavije. A najuspešniji je upravo Zrinjski koji sa šest titula, a tri uzastopne u prethodne tri godine, dominira u ligi. Dakle, to je prvi aspekt ovog derbija, mnogi bi rekli - tradicija protiv skorojevića. Jer, ne bi trebalo zaboraviti da je Zrinjski u bivšoj nam državi bio zabranjen klub, a njegov rad obnovljen je tek 1992. godine.

Izabrane vesti

Drugi aspekt ovog derbija je činjenica da je to sudar Bosne (Sarajevo) i Hercegovine (Zrinjski), a taj rivalitet nikako ne bi smeo da bude potcenjen. Bilo kako, Sarajevo je samo za nijansu bolje na startu sezone. Sarajlije su doživele debakl protiv Atalante u kvalifiakcijama za Ligu Evrope i tih osam primljenih golova na sred Koševa će dugo, dugo da bole.

Zrinjski je u vezao dva poraza na gostovanjima u prvenstvu - protiv Željezničara takođe u Sarajevu i Čelika u Zenici, nakon čega je Hrvat Ante Miše smenjen sa mesta šefa stručnog štaba, a na njegovu poziciju četvrti put stigao Blaž Slišković. Nekadašnjem fudbalskom reprezentativcu Jugoslavije ovo će biti prvi prvenstveni meč otkako se vratio na klupu Zrinjskog, pošto je u četvrtak odigrao 1:1 sa Ludogorecom, što mu nije bilo dovoljno za prolaz u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.
"Sarajevo igra dosta bolje i kvalitetnije u gostima, gde su njegovi igrači bez opterećenja, dok pred svojom publikom zna da podbaci. To se dogodilo protiv GOŠK-a, a daj Bože da im se dogodi i protiv nas. Sigurno da nas to nimalo ne zavarava, znamo njihove kvalitete, tako da nas očekuje teška utakmica", poručio je Slišković.

Kada su u pitanu međusobni dueli Sarajeva i Zrinjskog na Koševu, sitaucija je tu "pata karta". Na prethodnih pet mečeva, po dve pobede obe ekipe, a jedan meč završen je remije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 20:00 2784 BIH 1 Sarajevo - Zrinjski kmb 1X&0-3 1,65
Ukupna kvota1,65

BIH 1 - 6. KOLO

Subota
Čelik - Zvijezda 2:0 (1:0)
Krupa - GOŠK 3:0 (1:0)
Radnik Bjeljina - Mladost DK 3:1 (2:1)

Nedelja
19.00: (4,00) Tuzla (3,30) Željezničar (1,90)
20.00: (2,40) Sarajevo (3,10) Zrinjski (2,95)

Ponedeljak 
20.00: (1,60) Široki Brijeg (3,60) Sloboda Tuzla (5,60)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara