""
""

Šampionske muke Filipsovaca: Šuteva - 37, kornera - 8, penala - 1, a na semaforu 0:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.16. | 14:30

PSV nije uspeo da slomi do ovog kola fenjeraša Groningen - 0:0

Mnogi kažu da je kliše kada tvrdimo da svi danas igraju fudbal, ali je uistinu tako. Barem u Holandiji, gde šampion nikada ne zna šta ga čeka iza ćoška. Danas ga je sačekao Groningen, koji je herojski odoleo sa igračem manje, izdržao nalete krvožednih vukova Filipa Kokua i na kraju se vratio kući sa vrednim bodom - 0:0.

Izabrane vesti

Čudna utakmica na Filips areni. Domaćin je dominirao svih 90 minuta, šutirao preko 30 puta na gol rivala (tačnije 37), ali nije uspeo da nađe put do mreže golmana Serđija Pata. Imali su Filipsovci prvo igrača više, nakon što je isključen Bakunja u 32. minut, a najbolju šansu na meču propustio je Luk De Jong koji nije iskoristio najstrožu kaznu. Sjajno ga je pročitao golman gostiju Pat, aposlutni heroj današnje utakmice.

Pretio je Groningen povremeno, nije se isključivo branio, a u prvom poluvremenu najbolju šansu za goste propustio je Hesen. Osim u finišu kada je morao da spašava živu glavu, gostujući tim se predstavio u lepom svetlu. PSV je imao šanse, posebno preko Meksikanaca Gvardada i Morena, a i Gaston Pereiro koji je ušao sa klupe u finišu nije snašao u nekoliko dobrih situacija pred golom gostiju. Ni debitant Bart Ramselar koji je stigao kao pojačanje iz Utrehta nije uspeo da unese živost u igru Filipsovaca i nađe put do gola.

Produžetak od šest minuta nije značio ništa domaćinu, danas nije bilo suđeno da PSV postigne gol iako je imao dosta prilika. U Groningenu će svakako upamtiti ovaj dan. Stigli su u Ajndhoven bez ijednog boda posle tri kola, a vratili se kući sa vrednim remijem. Dobar podstrek za nastavak sezone...

EREDIVIZIJA - 4. kolo

Petak

Vitese – Utreht 1:1 (1:0)
/Folksvinkel 28 - Haler 68/

Subota

Viljem II – Roda 0:0

Herenven – Cvole 1:0 (0:0)
/Larson 50/

Fajenord – Ekscelsior 4:1 (1:1)
/Kajt 44, 59, Berghujs 61, Tornstra 65 - Elbers 26/

Tvente – Sparta Roterdam 3:1 (2:0)
/Zijeh 14, 59, Jeboa 36 - Bronjo 54 (penal)/

Nedelja

PSV – Groningen 0:0

14.30 Den Hag – Herakles
14.30 Go Ahed Igls – Ajaks
16.45 AZ Alkmar – NEC

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara