Kepa Arizabalaga
Kepa Arizabalaga

Sari: Ne znam da li će Kepa braniti sutra protiv Totenhema

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.02.19. | 15:40

Trener Čelsija razmišlja o sklanjanju iz prvog tima najskupljeg golmana sveta

Trener Čelsija Mauricio Sari kaže da još nije odlučio da li će Kepa Arizabalaga braniti sutra uveče gol Plavaca na gradskom derbiju sa Totenhemom. Kormilar tima sa Stamforda podvlači da će odluka biti za dobrobit tima.

Podsetimo, najskuplji golman na svetu se izvinio Sariju i stručnom štabu nakon što je odbio da bude zamnjen u finalu Liga kupa protiv Mančester Sitija. Zbog tog postupka Kepa je kažnjen oduzimanjem dve nedeljne plate (zarađuje oko 200.000 evra sedmično) zbog rušenja trenerovog autoriteta.  

Izabrane vesti

Na pitanje na današnjoj konferenciji da li će Kepa biti starter sutra protiv Pevaca, Italijan je odgovorio:
"Ne znam. Moram još da odlučim. Možda hoće, možda i neće. Mislim da je zdrav, juče je samo odradio trening oporavka, ali mislim da je u redu. Štagod da odlučim to će biti u interesu tima. Za sve igrače u timu. Moram da odlučim zbog njih, moram to da uradim sam bez ičijeg saveta sa strane. Ali želim da svojom odlukom pošaljem poruku celom timu. Opcije su sve: Kepa na terenu ili Kepa van terena. Moram da odlučim šta je najbolje za tim", rekao je Sari.

Italijan podvlači da Kepa mora da bude konstantno spreman, a da li će igrati to ćemo tek da vidimo.
"Napravio je grešku. Veliku grešku i mora da snosi posledice. Ako su posledice da mora da brani sutra uveče onda treba da bude spreman, ali ako su posledice da sedi na klupi posle svega, onda mora da bude spreman i to da prihvati", objasnio je Sari.

Trener Čelsija kaže da je razgovarao s golmanom.
"Kao što dobro znate sve je to bio jedan veliki nesporazum. Zaista je bila vrlo neobična situacija i mislim da su igrači bili šokirani njegovim potezom. Niko nije mogao odmah da reaguje. Kao ni mi na klupi. Ali moram da uzmem u obzir i kako je Kepa branio protiv Sitija, a branio je dobro protiv jednog agresivnog tima. Pričao sam sa njim, naravno. Pričali smo svi zajedno, timski, izvinio se i to je to. Potom se izvinio i stručnom štabu, saigračima i samom klubu. Mislim da je napravio veliku grešku, ali ne želimo da ga ubijemo zbog toga. Takva je pozicija kluba, novčana kazna je bila odluka rukovodstva. U ovom klubu postoje pravila, tako da Kepa mora da ih prihvati", zaključio je Mauricio Sari.

Foto: Reuters


tagovi

Kepa ArizabalagaMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara