""
""

Šarić se baš razigrao! Nije loš ni Luvavu... Boston je za klasu slabiji bez Tomasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.17. | 23:13

Filadelfija dobila uzela pobedu posle velike borbe - 105:99

Boston je za klasu slabiji tim kada Ajzea Tomas nije na parketu i tu više nema ni trunke dileme. Seltiksi su ispustili šansu da se dodatno približe Klivlendu i eventualno povedu bitku za prvo mesto na Istoku, pošto je od njih bolja bila Filadelfija i to rezultatom 105:99 (25:23, 21:28, 30:28, 29:20). 

Izabrane vesti

Ni kriva, ni dužna, Filadelfija je tako stigla do treće pobede u poslednje četiri utakmicei tako preskočila Orlando, koji zajedno sa Bruklinom sada gleda u leđa mladom i perspektivnom timu Seventisiksersa. 

Baš kao i u gotovo svim prethodnim utakmicama glavnu ulogu imao je - Dario Šarić. Hrvatski reprezentativac zabeležio je 23 poena (10/20 iz igre), uz još šest skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte i tako direktno kumovao pobedi. Njegov učinak bio je uočljiv i u trenucima kada je na parketu vladala rezultatska klackalica. Dve asistencije, potom i tri važna pogotka i Filadelfija je stvorila razliku koju Boston nije uspeo da stigne. 

A upravo su Kelti ti koji su odredili tok utakmice. Od ekipe koja je pogađala dobar deo upućenih šuteva, Boston je jednostavno stao i u poslednjem kvartalu promašio sve najvažnije šuteve. Uz promašenih 18 od 24 šuteva iz igre, nije se ni moglo više.

Al Horford je imao dobar meč iza sebe, a uprkos tome što je postavio lični rekord sezon sa 27 poena, čak 15 u prvih sedam minuta trećeg perioda, zaćutao je onda kada je bilo najvažnije. Tačnije, celu poslednju deonicu nije postigao koš. 

Domaćin je tokom trećeg kvartala imao i dvocifreni zaostatak, ali je u završnih 57 sekundi ubacio šest poena, što je dalo podstrek za pobedu.

Veliku ulogu, upravo u presudnim trenucima, imao je Serhio Rodrigez, kome je na kraju pripisano devet koševa i sedam asistencija, a s njim i dobar je bio i Robert Korvington, koji je na kraju imao 16 poena i osam skokova. Solidnu rolu imao je i Timoti Luvavu sa 13 poena za 29 minuta. 

Bostonu je mnogo nedostajao Tomas. Posebno kada je poznato da vrsni plejmejker najčešće postiže najviše u završnom periodu. Ali, postavlja se pitanje - mora li Tomas da bude toliko važan šraf? Horford prilično varira s formom i uprkos tome što beleži solidne brojke, evidentno je da nema urezanu odliku vođe, kakvu ima Tomas. Ni Džae Krauder, ni Markus Smart takođe se nisu proslavili sada kada na terenu nema Tomasa.

U ovom trenutku pitanje je da li će igrati i protiv Vašingtona, u direktnoj borbi za drugo mesto. 

NBA - REZULTATI

Bruklin - Dalas 104:111
/Lopez 27 - Novicki 23/

Filadelfija - Boston 105:99
/Šarić 23 - Horford 27/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksDario ŠarićNBA ligaTimoti Luvavu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara