Slaven Bilić
Slaven Bilić

Saudijski El Klasiko: Mamić smenjuje Bilića?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 10:57

Zoran može da odredi sudbinu zemljaku, pošto bi potencijalni poraz Al Itihada u najvećem derbiju od Al Hilal mogao Slavena da košta otkaza

Teškaši na različitim stranama. Najveći saudijski derbi, 94. prvenstveni po redu, Al Itihad i Al Hilal dočekuju u potpuno drugačijim uslovima, koji se ne pamte u gotovo šest decenija dugom rivalstvu. Oba tima u svaki šampionat ulaze sa najvišim ambicijama, ali u tekućoj sezoni samo tim iz Rijada opravdava renome. Domaćin se bori za goli život i zato mu je večerašnji dvoboj u okviru 21. kola od krucijalnog značaja.

Dok se gosti nalaze na kursu da odbrane krunu, ekipa Slavena Bilića očajnički traga za pobedom koja bi je približila luci spasa, odnosno prvi put u tekućoj kampanji pozicionirala na mesto koje garantuje baraž za opstanak. Al Itihad je neporažen na pet poslednjih ligaških duela, što je najduži pozitivan niz u sezoni, ali i pored toga nekadašnjem selektoru Hrvatske i strategu Bešiktaša, moskovske Lokomotive i Vest Hema se drma klupa. Čelnici Tigrova iz Džede nezadovoljni su plasmanom, pa se proteklih dana u saudijskim medijima pominjalo da bi upravo obračun sa najvećim rivalom u takozvanom Saudijskom El klasiku mogao da odredi sudbinu Bilića. Ironično, Hrvat je nedavno dobio nagradu za najboljeg trenera za mesec januar.

Izabrane vesti

Dakle, pred Slavenom Bilićem je delikatan zadatak, a život bi mogao da mu zagorča - ili zasladi, videćemo - njegov zemljak. Zoran Mamić ne zna za neuspeh sa Al Hilalom otkako se poslednjeg dana januara latio kormila šampiona zemlje. Tri pobede u prvenstvu i jedna u Arapskoj Ligi šampiona, uz gol razliku 14:4 savršena su opomena Al Itihadu, koji se šepuri na vrhu tabele i ima šest bodova više od najbližeg pratioca.

Prvi ovosezonski dvoboj završen je trijumfom Al Hilala 3:1, a zanimljivo da je gol za Al Itihad postigao Aleksandar Pešić. Bio je to njegov jedini pogodak u jesenjem delu, zbog čega je poslat na pozajmicu u Seul, a potom realizovana skupa investicija u vidu Aleksandra Prijovića. Srpski reprezentativac se nije upisao u listu strelaca u dva odigrana meča, a neće mu biti lako ni večeras protiv štoperskog tandema Miloš Degenek - Alberto Botija. Taman koliko defanzivcima Tigrova neće biti svejedno kada se nasparam njih pojave Bafetimbi Gomis, Sebastijan Đovinko i Džonatan Sorijano.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:25 2985 SAR 1 Al Itihad J. - Al Hilal tgg gg 1,72
Ukupna kvota1,72

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 21. KOLO

Sreda
Al Fateh - Al Ahli 2:1 (1:0)

Četvrtak
13.50: (2,40) Al Hazm (3,25) Al Etifak (2,80)
18.25: (4,00) Al Itihad (3,45) Al Hilal (1,85)

Petak
13.55: Al Tavon - Al Batin
16.15: Al Kadisija - Al Šabab
18.25: Al Vahda - Ohod

Subota
13.55: Al Raed - Al Fajsali
18.25: Al Nasr - Al Fejha

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Saudijska Arabija 1Slaven BilićZoran MamićAl HilalAl ItihadAleksandar PrijovićMiloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara