""
""

Sautgejt pokazao Srbiji da je Nemačka ranjiva, Francuzi protiv Holanđana šutirali penale kao na treningu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.15. | 22:57

Mlada selekcija Engleske gubila dva puta od Nemačke u Midlsbrou, ali na kraju došla do pobede od 3:2, dok su Francuzi uz tri gola sa bele tačke ubedljivo slavili sa 4:1

Nemci nisu nepobedivi. Mlada fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je Pancere sa 3:2 u prijateljskom meču u Midlsbrou. Ovaj duel poslužio je kao dobra pokazna vežba stručnom štabu Srbije pošto su Nemci rival Orlića na predstojećem EP u Češkoj.

Izabrane vesti

Sudeći po viđenom na terenu stadiona Riversajd, možda bi remi bio najpravedniji rezultat, jer su Nemci dva puta vodili. Ipak, Englezima se na kraju isplatila upornost pa su došli do velikog preokreta.

Strelac pobedonosnog pogotka za Gordi Albion bio je Džejmi Vord-Prous u 83. minutu. Fudbaler Sautemptona dobro se snašao na ivici kaznenog prostora i pogodio mrežu izuzetno preciznim udarcem.

Za selektora reprezentacije Engleske Gereta Sautgejta ovo je bio mali revanš za poraz u polufinalu EP za seniore 1996. godine. Tada mu je Andreas Kepke odbranio penal na Vembliju, a Nemci su kasnije prošli dalje i osvojili titulu.

Bilo kako bilo, ni večeras nije slutilo na dobro za Englesku, jer je u 15. minutu Filip Hofman doveo Nemačku u vođstvo. Mladi fudbaler Kajzerslauterna bio je precizan i u 50 minutu i tada se činilo da bi mogao da ponese epitet igrača utakmica.

Strelac prvog izjednačujećeg gola za Englesku bio je Džesi Lingard u 35. minutu, a Nejtan Redmond je u 10 minuta pre kraja utakmice poravnao na 2:2. To je samo bila najava onoga što će se desiti tri minuta kasnije u režiji Prousa.

Ubedljivu pobedu u prijateljskom meču ostvarila je Francuska koja je na svom terenu savladala Holandiju sa 4:1. Ipak, ova utakmica ostaće zapamćena po činjenici da su Trikolori tri od četiri gola dali iz penala.

Dvostruki strelac za Francuze bio je Entoni Marsijal, u 56. minutu iz jedanaesterca i u 64. minutu. Sa bele tačke još su pogodili Jasin Benzija u 17. i Korentin Toliso u 73. minutu. Pogodak za Holanđane dao je Kvins Menig u 69. minutu. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nemackameđunarodni fudbalHolandijaFrancuskaEvropaEP U21Engleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara