""
""

Savanović: U 39 minuta se vidi ko je bolji, ovo na kraju je sreća… Ne sudite Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 22:59

Srbin iz Sasarija razočaran i lošim suđenjem, dok trener gostiju kaže da tačno zna kako se crno-beli osećaju

Duško Savanović nije bio deo lude završnice u Pioniru u kojoj je njegov Dinamo Sasari posle produžetaka savladao Partizan. Srpski internacionalac je zbog pet ličnih grešaka morao da se preseli na klupu sredinom poslednjeg kvartala.

Izabrane vesti

Posle meča je iskreno priznao da je sreća pogledala Sasari, ali i da je ta sreća zasluženo nesrećnim porazima u prethodnim utakmicama.
“Ako ovo možemo da zovemo srećom, verovatno smo zaslužili. Imaš 39 minuta da pokažeš da si bolji, ali ovo u poslednjem minutu je sreća. Mi smo izgubili četiri prethodna meča sa zvukom sirene, verovatno nas je bog pogledao”, rekao je popularni Savan posle meča.

Bivši reprezentativac Srbije se osvrnuo i na Partizan i prokomenatrisao kvalitet Džikićevog tima.
“Mislim da Partizan ima dobru i talentovanu ekipu. Igraju sa raznim oscilacijama, ali Džile to vodi sjajno. Nemojte samo kroz rezultate da gledate, nije to pravo merilo. To se vidi i po suđenju, kao što je bilo večeras. Ne mislim da je bilo na nečiju stranu, već je generalno bilo slabo. To je niži nivo od Evrolige”, rekao je Savanović.

Njegov trener Federiko Paskvini je takođe odao priznanje crno-belima, ali i podsetio da je njegov tim na sličan način gubio prethodne utakmice.
“Mogu da razumem kako se oseća Partizan. Mi smo tako gubili nekoliko prethodnih mečeva. Igrali smo i borili se protiv velikog Partizana. Kluba koji ima mesto u istoriji košarke. Hvala mojim igračima na tome kako rade, kako su izašli iz teške situacije. Večeras smo u drugoj četvrtini upali u Partizanov ritam. Pokušali smo da izgradimo pobedu. Na kraju meča smo imali dobar protok lopte. Detalji su odlučili utakmicu, zaista sam srećan što smo konačno pobedili jedan meč na ovaj način. Nadam se da će ovo biti prekretnica za našu sezonu”, rekao je italijanski strateg. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK PartizanEvroligaDuško SavanovićDinamo Sasari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara