"Savo Milošević"
"Savo Milošević"

Savo Milošević: Ja predlažem novog selektora! Neću slušati javnost i medije, izabraću najbolje za našu reprezentaciju

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.11.14. | 18:21

„Ukoliko želimo da, ipak, stignemo na voz za Francusku, neće nam biti prioritetni umetnici, već ratnici, gladijatori i fanatici“, ističe novi potpredsednik FSS

Savo MiloševićOn se pita, on odgovara! Prionuo je Savo Milošević na posao, zasukao rukave i odmah posle promocije na funkciju potpredsednika Fudbalskgo saveza Srbije obelodanio da će jedan od njegovih prioriteta biti izbor selektora A reprezentacija i da u ovom trenutku - dok ulogu vršioca dužnosti obavlja Radovan Ćurčić - uopšte ne razmišlja o stručnjaku iz inostranstva.

Što je valjda i logično, posle loših isustava sa Havijerom Klementeom i Dikom Advokatom.
Ingerencije za rad sa mladom i A reprezentacijom su moje, ja ću predložiti selektora i odgovornost će biti moja. Ono čime ću se voditi u ovom izboru, neće biti ono što očekuje javnost, mediji ili što se dešavalo u prošlosti, već moje profesionalno mišljenje, ko je najbolje rešenje za našu reprezentaciju. Nisam ovde da bih doneo odluku kako se drugima dopada, već onu koja je najbolja za naš fudbal. „Više je nego jasno, a i ja lično ne razmišljam uopšte o treneru iz inostranstva. Nema garancije za bilo koga da će se snaći sa ovom reprezentaciji. Ne postoje garancije u fudbalu“, rekao je Savo Milošević.

Izabrane vesti

Rekorder po broju igara za državni tim veruje da uprkos samo jednom bodu u prve tri kvalifikacione utakimice još ima šanse da Orlovi dolete u Francusku 2016.
„Rekao sam igračima da smo sebe doveli u izuzetno tešku situaciju i da preostale utakmice će za naš tim predstavljati pravi mali rat. U skladu sa tim, neće nam biti prioritetni umetnici, već ratnici, gladijatori i fanatici, ukoliko želimo da, ipak, stignemo na voz za Francusku. Situacija jeste komplikovana i teška, ali ona nije beznadežna. Ideja i cilj je da svi mi oko reprezentacije damo svoj maksimum, da igrači prekosutra daju svoj maksimum na terenu. Veoma sam ambiciozan, verujem u ovu ekipu i igrače. Videli ste svi da oni mogu mnogo bolje, da im obezbedimo uslove da ih dovedemo na maksimum. Ako to uspemo, mislim da ćemo biti u poziciji da se borimo za jedno od mesta koje vodi na Evropsko prvenstvo“.

Uz napomenu da, osim onih kojima je dozvoljeno da se zbog lakših povreda vrate u klubove, nijedan fudbaler nije napustio reprezenatciju Srbije, Savo Milošević je iskritikovao igrače za poraz i lošu igru protiv Danske.
„Ono što se desilo protiv Danske je neprihvatljivo. Način na koji smo izgubili je nedopustiv. Osvrnuli smo se na dosta stvari i smatram da su neke prethodne utakmice nagovestile ovakav epilog, u petak je sve samo kulminiralo. Jedan deo priče je bio osvrt na ono što se dešavalo, a drugi deo je bio kako dalje. Ne možemo nazad, moramo da gledamo napred, da razmišljamo šta i kako dalje. U velikoj meri moja priča je bila o onome što nas čeka. Bitno je da u ovoj situaciji povratimo samopouzdanje, veru u ekipu i da utakmicu sa Grčkom odradimo profesionalno i kako dolikuje reprezentaciji ove zemlje“.

Naposletku, prema Miloševićevim rečima svi FSS dele odgovornost za dosadašnji bled učinak najbolje selekcije.
Apsolutno svi delimo deo odgovornosti. Pre i iznad svega FSS, mi smo bili tu i odlučivali. U kojoj meri, o tome može da se priča. Svako treba da pođe od sebe, najlakše je naći opravdanje u drugom“, rekao je Savo Milošević.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FSSfudbalKvalifikacije za EURO 2016fudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSavo MiloševićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara