Sportsko razmišljanje Marka Grujića: Ne igram u klubu, i ne treba da budem u reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 15:49

Možemo samo da kažemo, alal vera dečko

Iza Marka Grujića je zlatna medalja na Mundijalitu, igranje na dva Mundijala, blještavila takvih klubova kao što su Liverpul, Herta i na kraju Porto... A trenutno odluka selektora Dragana Stojkovića Piksija da ga ne uvrsti na širi spisak kandidata za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj.

Gledajući trenutni status u klubu odluka Dragana Stojkovića može da se opravda. Samo što fudbaleri često nisu realni i još češće se pozivaju na minuli rad. Mogao je Marko Grujić da sada soli i stvara negativnu atmosferu, posebno što je jedan od retkih srpskih igrača sa minutažomk u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Mogao je, ali – nije. Svestan da trenutno nije u prvom planu Serža Konseisaa, bivši vezista Crvene zvezde, sa 24 nastupa u A reprezentaciji Srbije, negde je očekivao da ga Dragan Stojković zaobiđe za evropsku smotru fudbala.

Na naše pitanje o tome da prokomentariše spisak selektora Stojkovića, Marko Grujić je imao spreman odgovor. Vrlo atipičan za fudbalere i vrlo sportski. Može da posluži brojnim momcima koji tek stasavaju za najviše domete.

“Realno, ne igram u klubu i ne treba da se zovu oni koji ne igraju redovno. Prosto je i jednostavno: reprezentacija je mesto gde igraju najbolji u tom trenutku”, poručio je za Mozzart Sport Marko Grujić.

Bio je u prethodne dve sezone srpski vezista važna karika na Dragauu. Imao je uticaj na rezultat Porta i kada su Zmajevi izbacili Juventus u Ligi šampiona. Međutim, ove sezone mu je značajno smanjena minutaža. Tek devet utakmica u Primeiri i samo 285 minuta. Prethodni put Grujić je bio na terenu 21. aprila protiv Kasa Piee, kada je ušao u zaostavnom vremenu.

Iako bi mnogo psihološki pali, Marko Grujić već gleda ka budućnosti.

“Biće daljih akcija, jedva čekam da se vratim spremniji i motivisaniji”.

Deco, naučite nešto iz ovakvih primera.


tagovi

Dragan Stojković PiksiMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara