""
""

Savović i zvanično predstavljen u Bajernu

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.09.13. | 14:50

"Boris Savović je bio vrlo kratko slobodan igrač i zato smo reagovali istog momenta i potpisali ugovor sa njim. Boris će uneti novu dozu sigurnosti na poziciji četiri i pet, a uz to je dobar šuter za tri poena", rekao je Marko Pešić, direktor bavarskog giganta.

Sada već bivši košarkaš Crvene zvezde Boris Savović predstavljen je u svom novom klubu, minhenskom Bajernu. Svega nedelju dana pre početka sezone bavarski gigant je iskoristio priliku i sa jednim od najboljih igrača tima sa Malog Kalemegdana potpisali jednogodišnji ugovor. Bajern je tako dobio značajno pojačanje, s obzirom da će klub igrati i Evroligu ove sezone.
"Posle povrede Diona Tompsona odlučili smo da je najbolje da dovedemo jednog kvalitetnog igrača na poziciji krilnog centra... Igrača koji će moći da odgovori evroligaškim izazovima koji nas očekuju", rekao je direktor kluba, Marko Pešić, a potom dodao:
"Boris Savović je bio vrlo kratko slobodan igrač i zato smo reagovali istog momenta i potpisali ugovor sa njim. Boris će uneti novu dozu sigurnosti na poziciji četiri i pet, a uz to je dobar šuter za tri poena".

Savović je prošle sezone bio jedan od nosilaca igre – u Evrokupu je prosečno beležio po 10.6 poena i 6.6 skokova, dok je u Jadranskoj ligi imao još bolji učinak – 12.2 poena i 8.2 skoka. 

Izabrane vesti

Momak rođen na Trebinju je karijeru počeo u vršačkom Hemofarmu, a potom je nosio dres podgoričke Budućnosti i Galatasaraja pre nego što je došao u Zvezdu.

(FOTO: Star Sport - Srđan Milosavljević)


tagovi

Boris SavovićEvroligaEvropaKK Bajern MinhenKK Crvena zvezdaNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara