SCG opet živi kod Janisa: Adetokunbo izabrao Jokića i Vučevića! Dejvis ipak uz Lebrona

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.02.19. | 08:07

Obavljen žreb za NBA ol-star utakmicu

Los Anđeles Lejkersima se izmigoljio poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi, ali Lebron Džejms će ipak i pre isteka ove sezone zaigrati sa Entonijem Dejvisom, pošto ga je izabrao u svoj za ol-star utakmicu. Doduše, ne pre što je kao prvog pika ipak uzeo Kevina Durenta. Kapiten protivničke ekipe Janis Adetokunbo nije imao previše dileme oko toga koga će prvog, ime Stefa Karija prosto je odskakalo, a kasnije je prst upro i ka Nikoli Jokiću, prvom srpskom predstavniku na ol-staru posle 15 godina. Uz njega, birao je i Crnogorca Nikolu Vučevića.

Džejms je u svoje jato prigrlio i Bostonovog Kajrija Irvinga, Kavaja Lenarda iz Toronta i Hjustonovog Džejmsa Hardena. Da se smrzneš kakva petorka. Čini se i jača od Adetokunbove koju upotpunjuju Džoel Embid iz Filadelfije, Oklahominim Pol Džordž i Kemba Voker iz Šarlota.

Izabrane vesti

Da podsetimo, Džejms je kao igrač koji je dobio najviše glasova u ligi imao pravo prvog pika, a obojica su birali saigrače iz bilo konferencije. Nema više podele na istok i zapad. U prvoj rundi drafta kapiteni su izabrali po četvoricu saigrača u startnoj petoerci. Druga je bila rezervisan za 14 rezerista.

Pored Džejmsovog biranja Dejvisa koje će svakako podići prašinu u NBA ligu nakon što je Nju Orleans odbio ponudu Lejkersa za nezadovoljnog centra zanimljivo je i to što je “Kralj Lebron” birao i sve igrače koji će na leto biti slobodni agenti: Duranta, Kajrija Irvinga, Kleja Tompsona i Kavaja Lenarda, pa ja Adetkonbo u šali optužio za nedozvoljeno privlačenje potencijalnih pojačanja.
Pravila ne važe za ol-star”, odgovorio je nasmejani Džejms.

Kad su rezerve u pitanju Džejms je pored Dejvisa birao i Tompsona, Portlandovog pleja Damijena Lilarda, Oklahominu tripl-dabl mašinu Rasela Vestbruka, Lamarkusa Oldridža iz San Antonija, Minesotinog Karl-Entoni Taunsa i kao poslednjeg – Bredlija Bila iz Vašingtona,

Adetokunbo je uzeo saigrača Krisa Midltona, Jokića, pa Filinog Bena Simonsa, Blejka Grifina iz Detroita, Bruklinovog D’Anđela Rasela, Crnogorca iz Orlanda Nikolu Vučevića, kao i Kajla Laurija iz Toronta.

Komesar NBA lige Adam Silver uvrstio je Dalasovu živu legendu Dirka Novickog, kao i ikonu Majamija Dvejna Vejda kao specijalne učesnike ol-star drafta. Džejms je prvo izabrao nekadašnjeg saigrača Vejda,  pa je Novicki pripao Adetokunbu.

Na Džejmsovo insistiranja, kapiteni su dogovorili i da trejduju Vestbruka za Simonsa.

Podsetimo, desetorica startera izabrani su kombinacijom glasova navijača (50 odsto), novinara (25) i igrača (25), dok su treneri NBA ekipa odlučivali oko rezervi.  Džejms i Adetokunbo su ih samo rasporedili.

Zanimljivo, Jokić će na ol-staru igrati protiv trenera iz Denvera Majkla Melouna, koji će voditi Lebronov tim, dok će Majk Budenholcer iz Milvokija sedeti na klupi Adetokunbove ekipe.

Ol-star utakmica igra se naredne nedelje, 17. februara u Šarlotu. “Janisovci” u belim dresovima, “Lebronovci” u crnim.

(FOTO: Twitter/NBAAllStar)


tagovi

nba ol star

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara