"Ivan Petrović"
"Ivan Petrović"

Sećate li se Ivana Petrovića? Pre šest meseci otpisan, sad ga Tomić vraća u život: Želim da igram

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.16. | 11:06

Zaboravljeni vezista Partizana o nesuglasicama za upravom, treninzima u osam izjutra i novoj šansi među crno-belima

Ivan Petrović

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Osam minuta za godinu i po dana. Mizerna statistika. Reklo bi se, čak, poražavajuća. Neko bi dodao i nepravedna, ali precizna. Surovo precizna.

Toliko je Ivan Petrović odigrao u dresu Partizana. Kao u pesmi "davno beše", samo je pitanje da li je njemu do pesme i da li bi se i pedantni hroničari fudbalskih zbivanja setili da je 21. septembra 2014. debitovao u svom Kragujevcu protiv Radničkog, iz kojeg je mesec i po ranije stigao među crno-bele. Od tog trenutka pao je u zaborav. Marko Nikolić ga nijednom posle toga nije stavio ni na klupu, i Zoran Milinković ga je slao na tribine, a uprava suspendovala zato što je poslednjeg dana prethodnog prelaznog roka odbio da ode na pozajmicu u čačanski Borac.

A onda se, iako je još Ljubinko Drulović hteo da vrati, pojavio Petrovićev spasitelj. Imenjak, Ivan Tomić i rekao:
"Vodim ga na pripreme".

Partizanov specijalan režim: Fofana da smrša!

Posle uvodnih treninga teško je proceniti da li će i kad 22-godišnji vezista dobti šansu, ali je jasno da se ovom novom početku raduje kao dečkić kao istrči na livadu.
"Zahvalan sam Ivanu Tomiću što me je vratio u prvi tim. Iza mene je težak, naporan, period. Trenirao sam odvojen od ekipe. Smatram da mi je upravo to koristilo da shvatim neke stvari i da sam svojim angažmanom i posvećenošću zaslužio ovu priliku", priča Petrović, koji će na kontrolnom meču protiv Kluža (14 časova) imati priliku da prvi put uveri Tomića da je vredan rizika.

Rizika, jer iza njega je, ipak, duga pauza.
"Tačno je da nisam igrao mesecima, ali sam trenirao. Ne mogu da kažem, u ritmu sam... Nadam se da ću dobiti šansu da pokažem zbog čega sam doveden".

U međuvremenu Partizan je doveo Evertona Luiza, pre njega i Marka Jevtovića, igrače koji se najbolje snalaze upravo na poziciji zadnjeg veznog. Pitanje je gde u takvoj konkurenciji Ivan vidi sebe.
"Na meni je da radim, treniram kvalitetno i igram što bolje, a na stručnom štabu da proceni da li je to dovoljno i kad ću da dobijem šansu. Lično, želim što više da igram".

Razgovor sa Ivanom Petrovićem nije mogao da protekne bez podsećanja na 31. avgust, kad je uočljivo nezadovoljan napustio stadion na Topčiderskom brdu i gestikulacijom pokazao da je "završio sa Partizanom". Tad...
"Bilo je određenih nesuglasica sa rukovodicima. Nisam hteo na pozajmicu", vratio je film i objasnio da je zbog toga suspendovan u vidu jutranjih treninga (od 08.00) u društvu Predraga Luke.
"Teško nam je bilo. Samo onaj ko je tako nešto doživeo i prošao može da zna kako smo se osećali. Koliko mi je drago što sam se ja vratio među prvotimce, toliko mi je krivo što Luka nije ", završio je ne tako davno i mladi reprezentativac Srbije.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanIvan Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara