Selesao na popravnom: Kostarika može da proba švajcarski recept, ali ako to ne prođe sledi brodolom!

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.06.18. | 09:14

Kostarikanci su svoju šansu objektivno propustili protv Srbije, tako da je danas najrealnije da se oproste od od šansi za plasman u osminu finala

Selesao na popravnom ispitu. Brazil je na otvaranju Mundijala podbacio protiv borbene Švajcarske, pa danas (14.00) mora da popravi utisak protiv Kostarike, ne samo zbog stanja u sopstvenim redovima, već zbog čitave nacije, koja ne bi progutala još jedan neuspeh. Titeov tim se čekao da upali protiv Švajcaraca, ali je to učinio samo jednom kod gola Filipea Kutinja. Sve ostalo je bilo daleko ispod očekivanja.

Kostarikanci su svoju šansu objektivno propustili protv Srbije, tako da je danas najrealnije da se oproste od od šansi za plasman u osminu finala. Ipak, u pitanju je tim koji igra svoju igru bez obzira na to koji je protivnik sa druge strane. Da li će im to nešto doneti protiv Brazila? Verovatno neće, ali će oni pokušavati dokle god bude postojala poslednja nada.

Izabrane vesti

Mediji u najvećoj zemlji Južne Amerike uopšte nisu bili milosrdni prema nacionalnom timu, a posebno prema glavnoj zvezdi Nejmaru kojem su zamerili da je bio neprihvatljivo loš, previše sebičan, a neki čak idu dotle da tvrde kako Brazil upravo zbog njega nije osvojio sva tri boda na premijeri.

Naravno, deo krivice nosi i Tite, kojem je nedostajalo hrabrosti da ga izvede iz igre i uvede Daglasa Kostu. S druge strane, ima i onih koji smiruju strasti i podsećaju da je pre osam godina, u Južnoafričkoj Republici, Švajcarska u prvom kolu dobila Španiju (1:0), ali je Crvena furija potom osvojila Svetsko prvenstvo.
„Moramo da budemo efikasni i da prilike pretvaramo golove. U odbrani smo bili dobri i protiv Švajcarske, kontrolisali smo njihove napade i nismo im dozvolili mnogo šansi. Sada bolje razumemo turnir, celi tim jasnije zna šta mora da uradi, tako da želimo da dođemo do pobede u ovoj utakmici”, rekao je Tite.

Kostarikanci izjavljuju da ih poraz od Srbije nije poremetio, no priznaju da su se nadali povoljnijem ishodu. Prema kapitenu Brajanu Ruizu glavni adut njegove selekcije je to što igra kao tim, međutim, to teško može da bude dovoljno u okršaju sa jednim od najjačih rivala u Rusiji koji, pritom, mora da ide na pobedu kako bi ispravio pomenuti kiks.

Očekivano, ni tradicija nije nešto na šta bi Ruiz i njegovi saigrači mogli da se oslone jer su ovog rivala dobili samo jednom (i to pre 58 godina). Sve ostale okršaje Kostarika je izgubila, a realno je da će se to dogoditi i sada u Sankt Peterburgu.

Švajcarska je imala jasnu metu protiv Brazila, a to je bio Nejmar koji je istrpeo mnogo bolnih udaraca, ali iz Tabora Kostarike tvrde da se neće držati iste strategije.
„Nejmar je vrlo kvalitetan igrač, istina je da su pokušaki da ga zaustave malo agresivno. Mi imamo svoju strategiju, pa ćemo videti šta će se desiti. Možda ćemoga pokriti sa dvojicom, ali ne želimo da napravimo nikakve nesportske napade prema njemu. Moji igrači znaju šta rade”, rekao je Oskar Ramirez.

Posle utakmice sa Srbijom, pojavile su se informacije da postoje podele unutar svlačionice, ali Ramirez to demantuje.
„Istina je da su neki igrači bliži međusobno, ali ne postoje različite grupe. Nema problema u timu i nisam imao potrebe da intervenišem. Nije bilo nikakvih sukoba”, rekao je Ramirez.

Pravdu na ovoj utakmici deliće Holanđanin Bjorn Kujpers, koji u proseku deli 3,79 žutih kartona po utakmici, odnosno 0,21 crvenih. Prosečno dosuđuje 0,27 penala po meču.

BRAZIL – KOSTARIKA (14.00)

Stadion: Sankt Peterburg
Kapacitet: 68.134
Sudija: Bjorn Kujpers

BRAZIL (4-2-3-1): Alison - Danilo, Tijago Silva, Miranda, Marselo - Kazemiro, Paulinjo - Vilijan, Kutinjo, Nejmar - Gabrijel Žesus.

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Gamboa, Akosta, Gonzales, Duarte, Kalvo – Ruiz, Borhes, Guzman, Kembel - Urenja.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018BrazilKostarikaFudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija Kostarikefudbalska reprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara