"Lusijano Vijeto"
"Lusijano Vijeto"

Selta i Atletiko u odmaklim pregovorima, tema je Vijeto, problem procenti

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.05.16. | 20:56

Tim iz Viga bi otkupio ugovor Argentinca, Madriđani se ne bi tako lako odrekli igrača koga su platili 20.000.000 evra

Lusijano VijetoGodinama već Atletiko važi za tim u kojem napadači procvetaju. Ali ima i onih koji se ne snađu u suviše fizički i taktički zahtevnoj igri Dijega Simeonea. Džekson Martinez je bio dobar primer, ali su Jorgandžije uspele da njegovom prodajom u Kinu vrate uloženi novac. Kad je situacija sa Lusijanom Vijetom u pitanju tu će stvari ići malo teže.

Najozbiljniji potencijalni kupac trenutno je Selta, pa As piše da su pregovori već u odmakloj fazi, iako tim iz Viga još nije imenovao sportskog direktora koji će zameniti Migela Toresilju. Trener Eduardo Berico stoga je sastavio spisak pojačanja i predao ga upravi. Na njemu pet imena, jedno je Vijetovo.

Izabrane vesti

Međutim...

Atletiko nije baš rad da se tako lako odrekne igrača koga je pre samo godinu dana Viljarealu platio čak 20.000.000 evra. Selta nema te pare. U Madridu je zato ideja da Argentinac ode na pozajmicu, da pokuša da se razigra. Selta je pak namerna da odmah otkupi Vijetov ugovor. Dok je još u padu i relativno jeftin.

Kompromis je moguć. Atletiko bi u transfer mogao da ubaci klauzulu po kojoj bi mogao da otkupi natrag 22-godišnjeg napadača. U drugoj varijanti bi zadržao procente od naredne prodaje fudbalera koji je u 28 utakmica u dresu Atletika postigao samo tri gola. Poslednjih šest mečeva presedeo je na klupi.

Bilo kako, posao sigurno neće biti zaključen pre subotnjeg finala Lige šampiona.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeltaPrimeraLusijano VijetoEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara