"Deportivo silan kad Viljerealu ne treba"
"Deportivo silan kad Viljerealu ne treba"

Sevilja i Viljareal praštaju, Real Sosijedad NE! Šćepović

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.16. | 19:12

Preživeli Betis, Depor, Espanjol i Granada, na ivici provalije Rajo na ivici provalije

Deportivo silan kad Viljerealu ne trebaU zemlji u kojoj svi znaju da igraju fudbal, nije uvek lako igrati onako kako javnost voli. Uvek otvoreni Rajo Valjekano danas je morao da utvrdi tu lekciju, pošto je postao najveći gubitnik 37. kola Primere. Real Sosijedad nije bio milostiv kao Sevilja i Viljareal, već je na Anoeti savladao prijatelje fudbala sa Valjekasa i pobedom od 2:1 gurnuo Rajo na ivicu provalije.

Tim koji je u ovo 37. kolu ušao kao prvi iznad crte sada je pretposlednji na tabeli sa bodom ispod Hetafea i Sportinga, koji su u međusobnom okršaju odigrali 1:1 pošto je Stefan Šćepović  u 80. minutu sačuvao domaćem timu šansu da sledeće nedelje na "Benito Viljamarinu" potvrdi da mu je mesto među najboljima.

Izabrane vesti

Betis, doduše, nije dužan ništa da poklanja, jer se sam pobrinuo za svoju sudbinu, pa bi se i bez tih 1:1 i bez poraza Raja kod poštenog Real Sosijedad sačuvao glavobolje poslednjeg kola. Žurku povodom opstanka istovremeno su zakazali i Deportivo, Espanjol i Granada.

Depor i Granada su je sami i organizovali. Uz "domaćinsku" pomoć rivala. Granada je tako na gostovanju kod finaliste Lige Evrope Sevilje izvojevala rutinskih 4:1, dok je Deportivo na Madrigalu očitao lekciju budućem učesniku Lige šampiona Viljarealu pobedom od 2:0?! Samo je Espanjol "preživeo" na rezultatima drugih, uprkos debaklu protiv Barselone.

Jedina dobra vest za Rajo je što u poslednjem kolu dočekuje već prežaljeni Levante, koji je šokirao Atletiko, Hetafe gostuje kod Betisa, a Sporting Hihon na Molinonu čeka Viljareal. Teoretski, Rajo do opstanka može i uz bod, ali smo u slučaju da izgube i Hetafe i Sporting, jer u međusobnim okršajima ima najbolji učinak. Hetafe tu ima prednost u odnosu na Sporting.

Kad je gornji deo u pitanje, Selta je minimalcem protiv Malage pretekla Atletik Bilbao na petom mestu koje znači i direktan plasman u Ligu Evrope. Baski su uštopovani na gostovanju kod Las Palmasa. U poslednjem kolu biće domaćini Sevilji, Selta putuje na "Visente Kalderon".

PRIMERA – 37. KOLO:

Real Sosijedad – Rajo Valjekano 2:1 (1:0)
/Ojarzabal 12, Jon 50 - Guera 69/

Real Madrid – Valensija 3:2 (2:0)
/Ronaldo 26, 59 Benzema 42 – Rodrigo 55, Gomes 81/

Viljareal – Deportivo 0:2 (0:1)
/Fažr 32, Perez 57/

Hetafe – Hihon 1:1 (0:0)
/Šćepović 80 – Alvarez 50/

Eibar – Betis 1:1 (0:1)
/Enrih 73 – Kastro 37/

Barselona – Espanjol 5:0 (1:0)
/Mesi 8, Suarez 52, 61, Rafinja 74, Nejmar 83/

Sevilja – Granada 1:4 (0:1)
/Gonzalez 73 – Kuenka 45+1, 88, Baben 79, El Arabi 86 penal/

Las Palmas – Bilbao 0:0

Selta – Malaga 1:0 (1:0)
/Nolito 31/

Levante – Atletiko Madrid 2:1 (1:1)
/Kasadesus 30, Rosi 90 – Tores 2/

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealStefan ŠćepovićSporting HihonŠpanijaSeviljaSeltaReal SosijedadRajo ValjekanoPrimeraMalagaLas PalmasHetafeGranadaEvropaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara