""
""

Sevilja opet iz preokreta! A Betis skinuo prokletstvo - prelepim golom ljutom rivalu posle tri i po godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.17. | 18:10

Stadion Benito Viljamarin konačno dočekao pogodak svojih miljenika protiv komšije. Ali, tim Horhea Sampaolija je slavio sa 2:1

Sevilja je na deobi prvog mesta španskog prvenstva! Ali, uz dve utakmice više od madridskog Reala, te jedan bod i meč prednosti nad trećeplasiranom Barselonom. Ekipa Horhea Sampaolija ponovo je slavila tako što je okrenula rezultat, odnosno nadoknadila bar gol zaostatka. Ovog puta protiv najljućeg gradskog rivala - Betisa, rezultatom 2:1.

Izabrane vesti

Ali, stadion Benito Viljamarin konačno je dočekao da vidi kako se trese mreža Sevilje u jednoj zvaničnoj utakmici i to prvi put posle tri i po godine. Tačnije, još od 12. aprila 2013. godine, kada je na istom mestu rezultat bio 3:3. Od tada, pa sve do danas Sevilja je imala gol razliku 20:0 i čak osam pobeda iz devet međusobnih okršaja, bez obzira na to gde se igralo.

Danas je Betis prvi zadao udarac i bio korak bliži pobedi. Igrao se 36. minut kada je Riza Durmisi postigao gol i to na prelep način. Strelom iz slobodnog udarca sa gotovo 25 metara, čime je obradovao većinu od ukupno 41.263 gledaoca. Ali, onda se dogodio san svakog kladioca, prelaz iz keca u dvojku i dva pogotka na gotovo identičan način. I pobeda koja je Sevilju dodatno učvrstila pri vrhu tabele, u daljoj poteri za titulu prvaka države.

Prvo je Gabrijel Merkado zatresao mrežu, tek što se zahuktala igra. Centaršut iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, blago udesno. Velika gužva u šesnaestercu i odbitak koji je levi bek Sevilje pretvorio u gol.

I onda, tačno 20 minuta kasnije gol sa istom formulom. Samo, kapiten Visente Ibora je zapečatio sudbinu starog rivala. Domaćin se žalio na situaciju, pre svega na mogućnost da je bilo elemenata da se svira ofsajd, a onda i zbog načina na koji je Ibora postigao gol. Iz našeg ugla deluje da jesu bili u pravu igrači Betisa za ofsajd, možda čak i za opasnu igru, ali sudije su odlučile da ništa ne sviraju.

PRIMERA, 23. KOLO

Petak

Las Palmas - Sosijedad 0:1 (0:0)
/Prijeto 74/

Subota

Alaves - Valensija 2:1 (0:0)
/Ibai 78, Katai 86 - Soler 70/

Betis - Sevilja 1:2 (1:0)
/Durmisi 36 - Merkado 56, Ibora 76/

Leganes - Deportivo 4:0 (2:0)
/Šimanovski 19, Mantovani 30, Lopez 81, Bueno 90+1)

20.45 Eibar - Malaga

Nedelja

12.00 Espanjol - Osasuna
16.15 Atletiko Madrid - Barselona
18.30 Atletik Bilbao - Granada
18.30 Sporting Hihon - Selta
20.45 Viljareal - Real Madrid

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraGabrijel MerkadoEvropaBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara