Si upalio Parni valjak, još tinja nada Partizana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.18. | 20:48

Crno-beli lako izašli na kraj sa Mega Bemaksom u Pioniru

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Mega Bemaks u hali Pionir sa 89:73 u 19. kolu Jadranske lige i sačuvali tanku, teoretsku nadu u plasman u plej-of. A da bi se to desilo, crno-beli moraju da pobede sve tri utakmice do kraja, a Mornar da izgubi toliko.

Ovo je verovatno bila najbolja partija Partizana otkako je na klupu došao Nenad Čanak. Pritom, novajlija Bondža Si je odigrao na visokom nivou i potvrdio da predstavlja pojačanje za ovakav Partizan.

Izabrane vesti

Iako je večeras u igri crno-belih bilo više pluseva nego minusa, problem je u tome što je ovakva partija došla kasno, barem kada je  u pitanju borba za četvrto mesto jer je Beograđanima potrebno čudo.

Si je utakmicu završio sa devet skokova i 17 poena, koliko je imao i Najdžel Vilijams Gos, dok su solidnu partiju pružili i centri Đorđe Gagić i Đoko Šalić. Ako je Si pokazao da će biti pojačanje, onda je Kvame Von opet doveo u pitanje svoj status. Kod Mege je najzapaženiju ulogu imao Vlatko Čančar sa 12 poena

Partizan je dobro počeo utakmicu, poveo sa 8:0 i u principu, kontrolisao gotovo sve što se dešavalo na terenu, osim skoka, gde je Mega bila uspešnija.

Uspeli su gosti iz Sremske Mitrovice da se približe Partizanu, ali je Parni valjak u finišu prve četvrtine otišao na plus osam. U drugom kvartalu je Si ubacio u još jednu brzinu više i odveo crno-bele na plus 20.

Mega je u drugom poluvremenu delovala grogirano, loše je šutirala slobodna bacanja, a Partizan je manje-više rutinski držao ritam. Gosti su uspeli tri minuta pre kraja da priđu na minus 10 (78:68), ali za više od toga nisu imali snage. 

ABA LIGA - 19. KOLO

Subota

MZT Skoplje - Olimpija 55:96
/Trajkovski 12 - Morgan 16/

Cedevita - Budućnost 76:71
/Krušlin 19 - Gibson 19/

Nedelja

Igokea - Mornar 79:93
Partizan - Mega Bemaks 89:73

Ponedeljak

18.00:  (4,40) FMP  (17,0)  Crvena zvezda (1,25) 
21.00:  (1,35) Zadar  (16,0)  Cibona (3,50)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Marko Protić


tagovi

Mega BemaksBondža SiNajdžel Vilijams GosNenad ČanakDejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara