Rodri
Rodri

Simeone prinuđen na drugu revoluciju: Siti daje 70.000.000 za Rodrija, Junajted pita za Saula

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.19. | 16:51

Gvardiola pronašao naslednika za Fernandinja

Bajern je već isplatio 80.000.000 evra za Lukasa Ernandeza, kofere su spakovali i Dijego Godin i Filipe Luis, čini se i da je Stefan Savić blizu odlaska, a sad su se izgleda i engleski velikani namerili da Dijegu Simeoneu prorede vezni red. I-Es-Pi-En tako piše da je Mančester junajted zapeo za Saula Njigeza, dok španski mediji predvođeni veoma pouzdanom radio stanicom Kadena SER informišu da je Mančester Siti rešen da Atletiku odvede Rodrija.

Ova druga glasina deluje nešto logičnije, jer Pep Gvardiola godinama traži naslednika Fernandinju, a Rodri se tu savršeno uklapa, pride Atletiko ne može previše da zateže u pregovorima, jer je u Rodrijevom ugovoru i klauzula po kojoj on može da ide ako neko na sto stavi 70.000.000 evra. Za Siti to nije previsoka suma, posebno kad uzmemo u obzir da su Rodriju tek 22 godine. Problem je samo što Kadena SER piše da se za istog igrača interesuju i Bajern, pa i Pari Sen Žermen i Junajted.

Izabrane vesti

Poslednji klub u nizu istovremeno gleda i ka Saulu Njigezu čiji su menadžeri – to potrvđuju i Španci – počeli da jure po Engleskoj u potrazi za novim angažmanom, iako je 24-godišnji vezista 2017. potpisao ugovor do 2026. Tad je dogovorena i izlazna klauzula od 150.000.000 evra što je ipak velika prepreka transferu.

Sigurno je ipak da će Čolo Simeone morati da od leta uigrava sasvim drugačiji tim od ovog koji je godinama imao na okupu i tu se pre svega misli na izvesne odlaske Godina i Luisa, te već potpisani transfer Ernandeza. Situacija koja pomalo brine navijače jer se poslednjih sezona Atletiko nije proslavio na pijaci, iako je bogato trošio: od 2014. do danas je na transfere potrošio 131.400.000 evra neto što je više no što je na novajlije izdvajao čak i Real Madrid, koji je čak u plusu.

Nije dakle problem do para, no do igrača, a opšti je utisak da se u Čolov sistem nisu uklopili ni Toma Lemar, ni Niko Gajtan, pa čak ni Vitolo...

Sad se pominju Portov Ektor Erera – stigao bi kao slobodan igrač bez obeštećenja – pa njegov klupski saigrač Aleks Teljes, štoper Benfike Ruben Dijas, koga navodno motri i Junajted, dalje levi bek Bajera iz Leverkuzena Vendel...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Saul Njigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara