""
""

Skromni Bobi, zver Adetokunbo uništila šampione, Vučević prekinuo seriju Sparsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.16. | 08:50

Grčki košarkaš ima novi rekord po broju postignutih poena u NBA ligi

Noć iznenađenja u NBA ligi! A najveće je napravila ekipa Milvoki Baksa koja je kao domaćin pobedila aktuelnog šampiona, Klivlend Kavalirse sa 118:101. Junak večeri bio je fenomenani grčki košarkaš Janis Adetokunbo spakovao je Lebronu i društvu čak 34 poena, što mu je rekord karijere. I ne samo to. On je na to dodao i 12 skokova, kao i pet asistencija.

Izabrane vesti

Jednostavno, Kavalirsi tokom cele utakmice nisu uspeli da pronađu način da ga zaustave. Pored Adetokunba, dobre partije u domaćoj ekipi pružili su Džabari Parker sa 18 i Majkl Bizli sa 17 poena. Ovo je ekipi Milvokija bila osma pobeda u sezoni. U timu NBA šampiona, koji je poprilično razočarao na pomenutom meču, najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 22 poena, a Kajri Irving postigao je dva manje.

Baksi su, inače, do trijumfa došli zahvaljući pre svega dobroj igri u drugom poluvremenu koji su odigrali sa znatno više energije i borbenosti od rivala. U jednom trenutku sredinom trećeg perioda trener Kavalirsa Tajron Lu bio je toliko nezadovoljan igrom svoje ekipe da je zamenio celu petorku jednim potezom. Na kraju ni to nije pomoglo da Klivlend izbegne treći poraz u sezoni.

Košarkaši Detroit Pistonsa pobedili su u gostima Šarlot Hornetse sa 112:89, a srpski centar Boban Marjanović na terenu je proveo dva minuta. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde nije se upisao u strelce, imao je jedan promašaj iz igre, a zabeležio je i jedan skok u odbrani. Ispostavilo se da je kod Hornetsa pakleni ritam prethodnog perioda počeo da uzima danak.

Ovo im je bila četvrta utakmica u samo pet dana. Inače ovaj duel obeležilo je i isključenje Andrea Dramonda koji je morao na hlađenje posle udaranja laktom Roja Hiberta pod košem. U pobedničkoj ekipi istakao se Tobijas Haris sa 24 poena, a Kentavijus Kaldvel-Poup dodao je još 18. Kao i na prethodnim mečevima ove sezone, Kemba Voker je sa 23 poena bio najbolji strelac Šarlota. 

Veliko iznenađenje napravio je i Orlando koji je u gostima savladao San Antonio sa 95:83 i prekinuo niz Sparsa od devet pobeda. Crnogorski centar Nikola Vučević nastavio je sa odličnim partijama, noćas je zabeležio dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova.

Može se reći da je Medžik ovu utakmicu dobio na krilima Evropljana, jer su se pored Vučevića još istakli i Serž Ibaka i Evan Furnije. Španac je postigao 18 poena i uhvatio sedam lopti, a Furnije je imao 13 poena i sedam asistencija. U timu Sparsa retki su bili raspoloženi za igru noćas. Kavi Lenard je sa 21 poenom bio najbolji strelac, a Lamarkus Oldridž dodao je 16. 
“Orlando je igrao sjajnu odbranu. Stalno smo bili u zaostatku, morali smo da ih jurimo. Previše smo držali loptu u rukama, oni su nas naterali na to svojom odbranom. Pogodili su važne šuteve i jednostavno, bili su bolji“, rekao je posle meča trener Sparsa Greg Popović.

Nju Orleans Pelikansi pobedili su na svom terenu ubedljivo Los Anđeles Lejkerse sa 105:88, što im je bio prvi trijumf posle dva poraza. Još jedno magično veče imao je košarkaš domaćih Entoni Dejvis sa 41 poenom i 16 skokova. To mu je bio sedmi put u sezoni da ima više od 35 poena i 10 uhvaćenih lopti na utakmici.  On je najbolji strelac lige sa prosekom od 32 poena, a iza njega je još jedan as, Rasel Vestbruk iz Oklahome sa 30,9 poena po meču. Lejkerse je zadesio maler sa Nikom Jangom koji se povredio u ranoj fazi utakmice, a tek posle detaljnih pregleda biće jasno koliko je ozbiljno. 

NBA rezultati:

Šarlot - Detroit 89:112
/Voker 23 - Heris 24/

Bruklin - LA Klipers 127:122 (posle produžetka)
/Kilpatrik 38 - Pol 26/

Milvoki - Klivlend 118:101
/Adetokunbo 34 - Džejms 22/

Nju Orleans - LA Lejkers 105:88
/Dejvis 41 - Vilijams 16/

San Antonio - Orlando 83:95
/Lenard 21 - Ibaka 18/

Juta - Hjuston 120:101
/Hejvard 31 - Gordon 24/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Orlando MedžikNju Orleans PelikansNikola VučevićNBA ligaLos Anđeles LejkersLebron DžejmsJanis AdetokunboEntoni DejvisDetroit PistonsBoban MarjanovićAndre Dramond

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara