Snajperista Brogdon za Milvokijev brejk u Torontu! Zašto se Janis usteže i šta je sa Laurijem? (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.12.18. | 08:45

Milvoki pobedio najvećeg konkurenta za vrh tabele na Istoku, San Antonio nadigrao Jutu i veliki jubilej Grega Popoviča

Prethodna noć u NBA donela je derbi samog vrha Istočne konferencije i pobedu Milvokija u nekadašnjem Er Kanada Centru rezultatom 104:99.

Odlična utakmica viđena je u domu Reptorsa, baš po ukusu mnogih sladokusaca. Iako su sve oči bile uprte u Janisa Adetokunba - koji je, da ne bude zabune, ponovo odigrao sjajan meč - u heroja večeri izrastao je Malkolm Brogdon. Upravo je nekadašnji student univerziteta Virdžinija iskočio iz šablona onda kada je Milvokiju bilo najpotrebnije i doneo za neke možda i neočekivan rezultat. Pogodio je dve uzastopne trojke u poslednjih 75 sekundi utakmice, uključujući i hitac na 41 sekund do kraja, čime je potpuno okrenuo utakmicu, rezultat na semaforu i omogućio Baksima da preotmu vođstvo od najvećeg protivnika. Bila su to dva hica od kojih se Reptorsi do kraja nisu oporavili. Brogdon je utakmicu završio sa 18 poena. 

Izabrane vesti

Janis Adetokunbo je, kako smo i napisali, odigrao vrlo dobro i na kraju skupio po 19 poena i skokova, te još šest asistencija. Međutim, Janis ove večeri nije bio dovoljno agresivan u napadu, na čemu su mu ponajviše zamerile kolege iz SAD. Svima je jasno da se Adetokunbo jedan od najtalentovanijih igrača NBA lige i protiv Toronta je po ko zna koji put demonstrirao da poseduje „ceo paket“ veština i igračkih kvaliteta, ali je ponovo izostalo njegovo prepoznatljivo uništavanje protivnika u napadu. U nekoliko navrata Janis je izgledao nezaustavljivo i košarkaši Toronta nisu tu mogli previše, a iako je utakmicu završio sa 19 poena, šuterski zaostaje za najvećim zvezdama NBA lige. Sa svojih 17,5 pokušaja iz igre, Janis trenutno stoji rame uz rame sa Timom Hardavejem, Si Džej Mekolumom i Donovanom Mičelom, umesto sa Džejmsom Hardenom i Lebronom Džejmsom.

Poređenja radi, Adetokunbo je u nedavnom porazu od Golden Stejta ispalio tek 13 šuteva, dok je u decembru zasad na samo 14,5 pokušaja po utakmici. Jasno je da tu određenu ulogu imaju i fokus protivničkih odbrana, ali čini se kao da lopta sve manje dolazi u ruke prve zvezde tima.

S druge strane, Toronto je trećim porazom u poslednje četiri utakmice pokazao znake krize, uzrokovane manjom produktivnošću Kajla Laurija, u ovom trenutku ofanzivno najvažniji igrač Reptorsa. U decembru je gotovo neprimetan. Kavaj Lenard je sinoć ubacio 20 poena, Serž Ibaka skupio je dva poena više, dok je Lauri ostao bez poena, mada je na terenu proveo gotovo 34 minuta! Imao je svih pet promašaja iz igre, sve sa distance!

Sve je počelo od njegovih problema s povredom leđa, posle čega je u naredne tri utakmice skupio tek 15 poena, uz samo 4/23 iz igre. Sinoć je otišao korak dalje... Istina, upisao je sedam asistencija, ali Torontu je bilo potrebno više od Laurija. Reptorsi u ovom trenutku imaju jedan od najdubljih rostera u NBA i zato može da preživi bez svog ponajboljeg igrača. Porazi jesu došli, ali Toronto i dalje ima četiri pobede više u odnosu na drugoplasirani Milvoki. Doduše i tri utakmice više.

Sparsi su uspeli da se osvete Juti za onaj težak poraz u Solt Lejk Sitiju pre samo sedam dana, pošto su na svom terenu slavili rezultatom 110:97.

Ekipa Grega Popoviča može da odahne, pošto je konačno vezala dve pobede, tek drugi put od početka sezone! Muke sa povredama i problemi sa odbranom mučili su tim iz Teksasa ove sezone, ali protiv Jute su pokazali naznake dolaska nekih boljih dana. Demar Derozan predvodio je Sparse sa 26 poena i osam asistencija, dok je Rudi Gej spojio 23 poena i 15 skokova, dok je sve ispratio Lamarkus Oldridž sa 20 koševa. Donovan Mičel predvodio je Jutu sa 27 poena, dok je Riki Rubio imao poen manje, ali su ostali uskraćeni za adekvatnu pomoć ostatka ekipe. Primera radi, Sparsi su imali čak petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, od čega su četvorica ubacili bar 15 poena, dok je osim Mičela i Rubija samo još Rudi Gober ubacio bar 12 poena.

San Antonio je konačno odigrao dobru utakmicu u odbrani. Mičel je ostavljen bez ubačenih poena u prvom poluvremenu i promašio je uvodnih šest šuteva, dok su Sparsi odjurili na komotnih 54:36. Ceo tim Jute bio je ostavljen na samo 36 odsto realizovanih šuteva iz igre. Džezeri su bili ostavljeni na po 18 poena u uvodne dve četvrtine, što je najniži broj koševa ovog tima u sezoni. Drugačije nije moglo da se završi.

Greg Popovič je ovom pobedom stigao Peta Rajlija na četvrtom mestu večne liste trenera sa najviše trijumfa u karijeri – 1.210.  

NBA – REZULTATI

Detroit – Nju Orleans 108:116
/Grifin 35 – Holidej 37/

Toronto – Milvoki 99:104
/Ibaka 22 – Adetokunbo 19/

San Antonio – Juta 110:97
/Derozan 26 – Mičel 27/

Njujork – Šarlot 107:119
/Noks 26 – Voker 25/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Toronto ReptorsMilvoki BaksJanis AdetokunboSerž IbakaJuta DžezSan Antonio Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara