"Očaj fudbalera Zenita"
"Očaj fudbalera Zenita"

Šok u Sankt Peterburgu! Telan uništio sezonu Zenitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.17. | 20:55

Šveđanin golom u nadoknadi odveo Anderleht u osminu finala Lige Evrope. Ispali i Legija i Atletik Bilbao

Očaj fudbalera Zenita

Fudbaleri Zenita bili su na korak od "nemoguće misije", da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča i eliminišu Anderleht, ali im se u nadoknadi vremena dogodio Isak Telin, koji je golom šokirao Sankt Peterburg i odveo belgijski tim u osminu finala Lige Evrope.

Izabrane vesti

Sjajan meč na Petrovski stadionu i na kraju pirova pobeda Zenita od 3:1 (1:0). 

Nije u ruskom timu nastupio večeras kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, koji je čitav meč presedeo na klupi, a umesto njega priliku na poziciji desnog beka dobio je iskusni Anjukov. Od prvog minuta Zenit je uspostavio terensku nadmoćnost, a goste je otvorio Brazilac Đulijano posle smušene intervencije odbrane Anderlehta u 24. minutu.

Nije se belgijski tim snalazio večeras u prohladnom Peterburgu, a kada je Artjom Dzjuba posle fantastične akcije povisio na 2:0 u 72. učinilo se da će Zenit lako završiti posao. Samo šest minuta kasnije opet je Đulijano pogodio za 3:0 i erupciju oduševljenja, ali ni to nije bilo dovoljno domaćinu da prođe dalje.

Očajnički napadi Anderlehta u finišu doveli su goste do šanse, a posle očajnog centaršuta lopta je posle glavometa stigla do Šveđanina Isaka Telana koji je matirao zbunjenog Lodigina i doneo svom timu pogodak zlata vredan. Pošto je u prvom meču bilo 2:0 za Anderleht, Belgijanci su prošli dalje zahvaljujući golu na strani, pa Mirčeu Lučeskua očekuje teško veče, a možda čak dobije i otkaz?!

Srpski internacionalci Uroš Spajić i Ivan Obradović odigrali su svih 90 minuta za goste, a iako se nisu proslavili, jer su primili tri gola, radovali su se na kraju prolasku svog tima u narednu rundu. 

Veliki rezultat napravio je večeras i APOEL koji je savladao Atletik Bilbao sa 2:0 i izbacio ga iz takmičenja.

Baski su stigli na Kipar sa prednošću od jednog gola iz prvog meča (3:2), a čim je počelo drugo poluvreme Soteriju je kung-fu golom doneo prednost domaćinu. Đaniotas je posle sumnjivog jedanaesterca u 54. minutu povisio na 2:0 za APOEL, koji je zadržao prednost do samog kraja, iako je u poslednjih pola sata igrao sa igračem manje posle isključenja strelca prvog gola Soterijua.

Ajaks je na Amsterdam Areni porazio Legiju iz Varšave sa 1:0, a pogodak vredan plasmana u osminu finala postigao je Fergever početkom drugog poluvremena. Miroslav Radović zbog žutih kartona nije bio u timu poljskog šampiona večeras.

Bešiktaš je rutinski pobedio Hapoel Ber Ševu u Istanbulu sa 2:1, golovima Abubakara i Tosuna (reprezentativac Duško Tošić je standardno odigrao ceo meč), dok je Viljareal zabeležio pirovu pobedu u Rimu protiv Rome od 1:0.

LIGA EVROPE - 1/16 FINALA

Sreda:
Fenerbahče - Krasnodar 1:1 (1:1)
/Souza 41 - Smolov 7/

Šalke - PAOK 1:1 (1:1)
/Šef 23 - Nastasić 25ag/

Sent Etjen - Mančester Junajted 0:1 (0:1)
/Mhitarijan 17/

Četvrtak:
Osmanli - Olimpijakos 0:3 (0:0)
/Ansarifard 47, 87, Eljunusi 70/

Ajaks - Legija 1:0 (0:0)
/Fergever 49/

APOEL - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)
/Soteriju 46, Đaniotas 54. penal/

Roma - Viljareal 0:1 (0:1)
/Bore 16/

Bešiktaš - Hapoel Ber Ševa 2:1 (1:0)
/Abubakar 17, Tosun 87 - Nvakaeme 64/ 

Zenit - Anderleht 3:1 (1:0)
/Đulijano 24, 78, Dzjuba 72 - Telan 90+1/

21.05 Kopenhagen - Ludogorec
21.05 Fjorentina - Menhengladbah
21.05 Genk - Astra
21.05 Lion - AZ Alkmar
21.05 Šahtjor - Selta
21.05 Sparta - Rostov
21.05 Totenhem - Gent

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

Mirčea LučeskuLiga EvropeEvropaBranislav IvanovićAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara