"Sparsi igraju poput mašine"
"Sparsi igraju poput mašine"

Sparsi imaju odličan gromobran - San Antonio smrvio Oklahomu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.16. | 08:01

Tim Grega Popoviča slavio s 124:92, Boban Marjanović postigao četiri poena i pet skokova

Sparsi igraju poput mašinePočelo je prvo polufinale Zapada, a tamo dva giganta - San Antonio i Oklahoma. Ipak, u prvom meču serije na terenu su se "našli samo Sparsi", praktično su počistili Tandere s parketa slavivši 124:92 i tako potpuno zasluženo došli do prve recke. Dovoljno je reći da su već na poluvremenu Sparsi ubacili 73 poena (40 u prvoj četvrtini) i potpuno je jasno da je Oklahoma spržena već posle 24 minuta igre.

Ovo je najubedljivija pobeda Sparsa nad Tanderima u istoriji plej-ofa, a najzaslužniji za takav ishod bio je Lamarkus Oldridž koji je odigrao meč sezone - upisao je čak 38 poena i šest skokova. Uz njega je stajao naravno kameni Kavaj Lenard sa 25 poena.

Izabrane vesti

Boban Marjanović je odigrao osam minuta i zabeležio četiri poena, pet skokova dve asistencije. Greg ga je uveo u poslednjoj četvrtini uz povike odobravanja sa tribina. On im se odužio s nekoliko dobrih poena, a zbog jednog koša su se mnogi na društvenim mrežama našalili da "nije fer" koliko je visok.

Kao osmak sa trećacima.

Ne samo da su ratnici Grega Popoviča bili raspoloženi u napadu, već su tradicionalno dobro odigrali i u defanzivi. Gromobran je radio savršeno, pa su dva najbolja igrača Oklahome (i jedni od najboljih napadača NBA lige) Kevin Durant i Rasel Vestbruk spušteni na 16 odsnosno 14 poena.

Tokom cele sezone je otvoren "konkurs" za trećeg igrača tima, a Serž Ibaka je sa 19 poena na ovom duelu pokazao da na njega spomenuti dvojac može da računa.

Ovo je tek prva bitka u ratu koji traje dok jedan tim ne sakupi četiri pobede, a ulog je još i veći kada se zna stanje u Golden Stejtu (povreda Stefa Karija) koji je prvi favorit ne samo na Zapadu, već uopšte.

Ukoliko Sparsi nastave ovako da melju...

NBA REZULTATI

San Antonio - Oklahoma 124:92
/Aldridž 38 - Ibaka 19/

19.00: Majami - Šarlot
21.30: Golden Stejt - Portland

(FOTO: Action images)


tagovi

San AntonioNBA ligaLamarkus OldridžBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara