""
""

Sparsi se iživljavali nad Memfisom, a Marjanoviću šansa tek na kraju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.16. | 08:40

Kris Pol vodio Kliperse do pobede nad Portlandom

Na startu plej-ofa Golden Stejt je pregazio Hjuston i stavio jasno do znanja da titula ostaje u Ouklendu, ali to nije uplašilo moćni San Antonio! Sparsi su se prethodne noći iživljavali nad nemoćnim Memfisom, a čini se kao da je tim iz Teksasa tek sada počeo da pali motore i pokazuje pravo lice - 106:74. 

Izabrane vesti

Greg Popovič je na parket AT&T Centra izveo sve ono što poseduje u napadačkom arsenalu, dok je povredama uništeni Memfis mogao samo da bude nemi posmatrač i da se pita sa koliko razlike će izgubiti prvi meč. Na njihovu sreću, nije bilo više od 32 poena razlike, iako je lako moglo da bude i znatno više. 

I pored činjenice da je pitanje pobednika bilo poznato već sredinom treće četvrtine, Boban Marjanović je dobio šansu tek u poslednjih devet i po minuta susreta. Za to vreme skupio je šest poena i skok, dok su glavnu reč u domaćem sastavu vodili Kavaj Lenard sa 20 poena i četiri ukradene lopte, odnosno Lamarkus Oldridž sa 17 koševa. Kod Memfisa jedina dvojica igrača sa dvocifrenim učinkom bili su Vins Karter sa 16 i Lens Stivenson sa 14 poena.

Klipersi su takođe rutinski upisali trijumf na startu doigravanja protiv Portlanda - 115:95. 

Tim iz Grada anđela do trijumfa je vodio Kris Pol sa 28 poena i 11 asistencija, a pored njega još petorica igrača imala su dvocifrene brojke. Najefikasniji među njima bio je Blejk Grifin koji je uknjižio 19 poena i 12 skokova, uz šest završnih dodavanja. Jedan koš manje, uz identičan broj uhvaćenih lopti imao je Denadre Džordan.

Gotovo identično kao u susretu Sparsa i Grizlija, domaćin je susret rešio već do sredine trećeg kvartala, kada su Pol i Grifin zaigrali u petoj brzini i kao furija srušili rivala. 

U redovima Portlanda Demijan Lilard je sa 21 poenom i osam dodavanja pokušao da razdrma saigrače, ali je Džerald Henderson sa 16 koševa bio jedini koji je umeo da odgovori na poziv.

NBA - PLEJ-OF:

San Antonio - Memfis 106:74
/Lenard 20 - Karter 16/

LA Klipers - Portland 115:95
/Pol 28 – Lilard 21/

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMemfis GrizlisLamarkus OldridžKris PolKavaj LenardDemijan LilardBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara