""
""

Spektakl u Bijeljini uz Zvezdin rafal: Kapiten Ibanjez i povratnici Orlandić i Gavrić sredili Zvijezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.16. | 16:49

Lider na tabeli Superlige odigrao prijateljski meč pred 5.000 gledalaca i rutinski slavio

Došli, videli, pobedili. I za to je bilo potrebno tek 45 minuta. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zvijezdu iz etno sela Stanišići rezultatom 3.1 u zvezdaškom spektaklu odigranom u Bijeljini pred oko 5.000 navijača.

Izabrane vesti

Uprkos tome što su igrali bez podrške reprezentativaca i standardnih prvotimaca, najbolji tim srpskog šampionata rutinski je odradio posao protiv prvoligaša Republike Srpske. Domaći sastav imao je na kraju i sreće, pošto je razlika mogla da bude i daleko veća, ali su se Zvezdini fudbaleri propisno ispromašivali. 

Sve je bilo rešeno već posle prvog poluvremena. Zvijezda je povela već u 5. minutu, što je tim iz Ljutice Bogdana nateralo da krene u potpunu ofanzivu i vrlo brzo preokrene stvari u svoju korist. 

Prvo je Luis Ibanjez, koji je u ovom meču poneo kapitensku traku umesto Aleksandra Lukovića, prvi je načeo mrežu protivnika. Igrao se 21. minut kada je ofanzivni levi bek šutirao iskosa sa leve strane, a lopta je na putu do gola zakačila igrača domaćih i završila iza golmanovih leđa. Interesantno, Zvezdin borbeni Argentinac je kapitensku traku dobio najviše zbog odličnih igara, ali i činjenice da nije tražio dane odmora zbog katoličkog Uskrsa. 

Već u 40. minutu Nenad Gavrić preokrenuo je rezultat pogotkom unutar kaznenog prostora, a pre toga Zvezda je propustila još dve dobre šanse. Prvo je Edson poslao loptu preko prečke posle centaršuta Ibanjeza, da bi Gavrić hitac sa distance nekoliko trenutaka kasnije pogodio prečku. 

Ipak, Crvena zvezda je do odlaska na veliki odmor otišla sa dva gola prednosti, pošto je Aleksandar Katai spakovao, a Petar Orlandić distribuirao loptu na pravo mesto. Bilo je 3:1 u drugom minutu nadoknade.

U nastavku utakmice kapitensku traku nosio je Dušan Anđelković, dok je Kataija vrlo brzo zamenio Slavoljub Srnić. Zvezdina ofanziva nije prestajala praktično do kraja utakmice, a pored pokušaja Saše Stojanovića, Zorana Rendulića, te Srnića kojeg je takođe prečka sprečila da se proslavi, Orlandić je u poslednjem minutu susreta promašio jedanaesterac. Tačnije, isprečila mu se stativa. 


ZVIJEZDA - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:3)
/Ibanjez 21, Gavrić 40, Orlandić 45+2/

Gradski stadion
Gledalaca: oko 5.000

Crvena zvezda: Supić – Petković, Rendulić, Edson, Ibanjez (od 46. Anđelković) – Stojanović, Le Talek – Katai (od 62. Srnić), Gavrić, Sikimić – Orlandić.


tagovi

Zvijezda 09SuperligaSrbijaPetar OrlandićNenad GavrićLuis IbanjezFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara