"Bačuaj, Denajer i Karasko"
"Bačuaj, Denajer i Karasko"

Spisak Belgije: Crveni đavoli mobilisali legitimnog naslednika Kompanija, evropskog kneza kontri i Ludakovog džokera

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.15. | 15:59

Iz Pro Lige samo Defur i dva igrača Klub Briža, Januzaj i Vanden Bore u nemilici Vilmotsa

Bačuaj, Denajer i KaraskoZlatna generacija belgijskog fudbala neće biti kratkog veka koliko god da se konkurenti nadali tome, selektor Mark Vilmots je saopštio imena 25 igrača za duel sa Kiprom i Izrealom, a od kadra Crvenih đavola bi se uplašili i mnogo ozbiljniji timove. Ono što je možda i najimpresivnije su godine igrača i talenat nekih od njih koji će tek zabeležiti prvi nastup za nacionalni tim.

Vilmots je odlučio da se dodatno osloni na mladost, a za zadnju liniju je izabrao jedinog legitimnog naslednika Vensana Kompanija – iako je tu titulu ranije nosio Dedrik Bojata – takođe igrača Mančester Sitija na pozajmici u Seltiku Džejsona Denajera (19).

Izabrane vesti

Selektor je imao toliko velike slatke muke da prošlosezonski najbolji strelac Pro lige i ovogodišnji džoker Marselja Marsela Bijelse Miču Bačuaj (21). Jedan od najvećih centarforskih talenata Starog kontinenta će pokušati da u reprezentativnom dresu dokaže klasu i zacementira mesto u startnoj postavi francuskog kluba.

Od tri perspektivnih igrača spremnih za debi u najboljoj formi je verovatno Monakov Janik Fereira Karasko, 21-godišnji momak je na meču sa Arsenalom pokazao da mu je malo igrača ravno kada su u pitanju kontra napadi.

Iznenađujuće samo strateg se odlučio za samo trojicu igrača iz domaćeg prvenstva, Stivena Defura i dvojice igrača iz Klub Briža.

Kada se pogleda more talenta koje Vilmots ima na raspolaganju ni ne čudi što Antoni Vanden Bore više nije deo tima, ali je izostanak Adnana Januzaja veliko iznenađenje. Kevin Miraljas, Denis Prat i Tomas Vermalen su svi povređeni i verovatno će se vratiti u nacionlni tim kada se oporave. 

Kakva Belgija? Strašna Belgija.

Sastav Crvenih đavola:

Golmani: Tibo Kurto (Čelsi), Simon Minjole (Liverpul), Žan Fransoa Žilea (Katanija)

Odbrana: Tobi Aldervireld (Atletiko Madrid/Sautempton), Loran Siman (Montreal), Džejson Denajer (Mančester Siti/Seltik), Lorans de Bok (Klub Briž), Vensan Kompani (Mančester Siti), Jan Vertongen (Totenhem), Nikolas Lomberts (Zenit), Tomas Munije (Klub Briž)

Sredina: Naser Čadli (Totenhem), Stiven Defur (Anderleht), Kevin de Brujne (Volfzburg), Musa Dembele (Totenhem), Maruan Felaini (Mančester Junajted), Radža Naingolan (Roma), Aksel Vicel (Zenit)

Napad: Miču Bačuaj (Marselj), Kristijan Benteke (Aston Vila), Janik Fereira Karasko (Monako), Eden Azar (Čelsi), Romelu Lukaku (Everton), Dris Mertens (Napoli), Divok Origi (Lil);

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija BelgijeMiču BačuajMark VilmotsJanik Fereira KaraskoEvropaDžejson DenajerBelgijaAdnan Januzaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara